Lze udělat medové pivo úplně z medu i v kombinaci se sladem. Nejdůležitější je uvědomit si, že pokud je to světlejší med, je v něm příliš málo výživy pro kvasinky a musíš přidat živnou sůl podobně jako při výrobě medoviny.
Pokud jde o kvasinky, musíš se rozhodnout podle toho, jaké máš podmínky pro kvašení. Nejůležitější je při jaké teplotě budeš kvasit. Pokud jsi schopen kvasit při teplotách asi 4-13°C, tak by stálo za to sehnat si ležákové kvasnice (na VÚPS v Praze za 20Kč nebo přes internetové obchody nebo pivovary). Pokud budeš kvasit za vyšších teplot, tak použiješ svrchně kvasící (pivo.cz, servery s HB potřebami, nebo lze vyzkoušet i vinné kvasinky, ale je nutné je nechat pořádně rozkvasit 2 dny dopředu).
Vyzkoušet rozkvasit kvasnice z kvasničáku taky můžeš ale je otázka v jaké jsou kondici a jestli u nich nedojde ke kontaminaci.
Hodně štěstí. :-)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Pokud jde o kvasinky, musíš se rozhodnout podle toho, jaké máš podmínky pro kvašení. Nejůležitější je při jaké teplotě budeš kvasit. Pokud jsi schopen kvasit při teplotách asi 4-13°C, tak by stálo za to sehnat si ležákové kvasnice (na VÚPS v Praze za 20Kč nebo přes internetové obchody nebo pivovary). Pokud budeš kvasit za vyšších teplot, tak použiješ svrchně kvasící (pivo.cz, servery s HB potřebami, nebo lze vyzkoušet i vinné kvasinky, ale je nutné je nechat pořádně rozkvasit 2 dny dopředu).
Vyzkoušet rozkvasit kvasnice z kvasničáku taky můžeš ale je otázka v jaké jsou kondici a jestli u nich nedojde ke kontaminaci.
Hodně štěstí. :-)