Mám doba přebytky starého medu, a proto jsem se rozhodl, že uvařím své první pivo (medové). Měl bych na vás 2 dotazy a to:
Jaké mám použít kvasnice? Pivovar poblíž žádný není, nevím jestli mám objednat kvasnice z http://www.homebrewing.cz/view.php?cisloclanku=200 7060002 nebo je mam rozmnožit z kvasnicového piva (točí ho vedle baráku), nebo popřípadě radši kvasnivce z lahvového Bernarda. Vzhledem k tomu, že vařím poprvé a plánuju vařit jen cca 20l je pro mě důležitá cena. Také by mě zajímalo, které kvasinky jsou nejrychleji použitelné, potřeboval bych už 8.ledna mít pivo hotové.
2. dotaz se týká vlastní výroby medového piva. Našel jsem totiž 2 recepty: 1. klasický, kdy se med přidá před chmelovarem a 2. kdy se pivo vaří pouze z medu chmelu a kvasnic (BEZ sladu), pili jste někdy takové pivo?
od: adam(email nezadán)
ještě mě napadlo, myslíte že použitím vinných kvasnic, chmele a medu by vzniklo něco kloudného?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Jaké mám použít kvasnice? Pivovar poblíž žádný není, nevím jestli mám objednat kvasnice z http://www.homebrewing.cz/view.php?cisloclanku=200 7060002 nebo je mam rozmnožit z kvasnicového piva (točí ho vedle baráku), nebo popřípadě radši kvasnivce z lahvového Bernarda. Vzhledem k tomu, že vařím poprvé a plánuju vařit jen cca 20l je pro mě důležitá cena. Také by mě zajímalo, které kvasinky jsou nejrychleji použitelné, potřeboval bych už 8.ledna mít pivo hotové.
2. dotaz se týká vlastní výroby medového piva. Našel jsem totiž 2 recepty: 1. klasický, kdy se med přidá před chmelovarem a 2. kdy se pivo vaří pouze z medu chmelu a kvasnic (BEZ sladu), pili jste někdy takové pivo?
od: adam(email nezadán)
ještě mě napadlo, myslíte že použitím vinných kvasnic, chmele a medu by vzniklo něco kloudného?