úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaření v paneláku II.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re:, (petrbrew, 04.12.2007 16:08) celé vlákno | reagovat
Mám čerstvou zkušenost, jak jsou odolné kvasinky, tak se o ni podělím. Minulou sobotu jsem si sehnal asi 2 dcl kvasnic v Praze. Dostal jsem je z lednice ve sklenici, ale seděl jsem v hospodě a v teple se kvasnice probudily.Povolil jsem jim víčko a proběhlo oživení jako v pohádce Hrnečku vař. Trochu jich uteklo, ale podařilo se mi je zavřít a na ubytovně jsem pustil ledničku a tam je umístil do nevychlazeného mražáku a vyrazil zase do ulic. Když jsem přišel zpátky, v mražák už mrazil. Kvasinky nevypadaly zmrzle. To ovšem jen do okamžiku, kdy jsem povolil víčko.Tlak ve sklenici prudce klesl a velý obsah sklenice rázem zmrzl.Vytvořily se uvnitř sklenice krystaly, jako na zamrzlém okně. Nadával jsem si do všech možných zvířat a myslel si, že jsou odepsané. Přesto jsem je umístil do lednice. Druhý den se oddělily 2 vrstvy kvasnic (na dně a na hladině) a mezi tím vrstva roztoku. Bál jsem se, aby mi sklenice při přepravě nepraskla, tak jsem kvasnice přelžičkoval do PETky od zeleného čaje. (da
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání