Ahoj Nikol, moc mě minule překvapil Tvůj článek o zcezování. V podstatě se jednalo o opis technologického postupu z knížky, a asi to nám domácím vařičům piva moc nepomohlo, ale budiž. Já scezuji pomocí dvou cedníků.
1kolo probíhá po ukončení druhého rmutu. Přes hrubší cedník procedím komplet celé dílo /cena cedníku ve specialním velkoobchodu 1500,-Kč/ přes tento cedník cedím i výstřelky.
2kolo přecezené v prvním kole cedím znovu do nádoby na chmelovar / cena cedníku 1800,- Kč/
/výstřelky nejprve přes cedník za 1500 a potom za 1800/
3kolo po chmelovaru 2x přes cedník za 1800,-Kč
Ceny cedníků uvádím pro to aby zde vznikla představa o jejich kvalitě. Jsou nerezové o průměro 23 cm. Ten dražší spolehlivě oddělí chmel a sraženiny po chmelovaru.
S pozdravem Dej bůh štěstí STĚNOLEZ
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
1kolo probíhá po ukončení druhého rmutu. Přes hrubší cedník procedím komplet celé dílo /cena cedníku ve specialním velkoobchodu 1500,-Kč/ přes tento cedník cedím i výstřelky.
2kolo přecezené v prvním kole cedím znovu do nádoby na chmelovar / cena cedníku 1800,- Kč/
/výstřelky nejprve přes cedník za 1500 a potom za 1800/
3kolo po chmelovaru 2x přes cedník za 1800,-Kč
Ceny cedníků uvádím pro to aby zde vznikla představa o jejich kvalitě. Jsou nerezové o průměro 23 cm. Ten dražší spolehlivě oddělí chmel a sraženiny po chmelovaru.
S pozdravem Dej bůh štěstí STĚNOLEZ