úvod
homepage

Komentáře

článku: Scezování II.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

scezovačka, (hroch, 09.09.2007 13:30) celé vlákno | reagovat
Během čtrnáctidnů se pokusím udělat při vaření nějaké foto a článek. Já jsem si původně chtěl udělat scezovací nádobuz nerez hrnce. má to však velký problém. Hrnce jsou za studena tažené a je téměř nemožné navařit fitink na ventil. Scezenou sladinu musím odebírat přímo ze dna. Po konzultaci s kamarádem pracujícím s nerezem jsme vyrobili válcovou nádobu celou, on materiál vyjde levněji než hrnec a dá se vařit. Během tří návštěv ve sběrně jsem sehnal nerezový děrovaný plech. Na něj zespoda jsou přivařeny kousky trubiček jako distance mezi dnem a jalovým dnem. Pro možnost vytažení je uděláno ucho. Průměr jsem vypočítal aby hladina se pohybovala mezi 80 a 100cm jako to je u velkých pivovarů. S tím děrovaným hrncem nevím. Ono je dost důležitý hlavně na začátku regulovat průtok kohoutem, Později když si mláto naprosto sedne vzniká v horní části mláta téměř neprůchodné blátíčko a je potřeba horní vrstvu promíchávat. Na vyslazení horkou vodou promíchat bez cca 3cm celou vrstvu mláta. Po usedn
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání