úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaříme weizen(s pomerančovou kúrou)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

weizen, (Petr Buriánek, 14.08.2007 09:45) celé vlákno | reagovat
Vařil jsem 2 podobné druhy.
Witbier - ječný slad + nesladovaná pšenice (i pšeničné vločky jsem zkoušel) + pomerančová kůra + koriandr. Infuze. 10 a 11°.Chuť vcelku připomínající Hoegarden Witbier.

Weizenbier - ječný + pšeničný slad. 1 rmut. 13°.

Obě piva byla nejlepší asi tak mezi 3-5 týdny, postupem času se pozvolna zvýrazňuje nakyslost. Vzorek weizenbieru po 1/2 roce má chuť připomínající Berliner Kindl :-).
Re: weizen, (honza, 14.08.2007 11:19) celé vlákno | reagovat
Tak o tom neco malo sepis:). A muzes klidne i o zitu(treba ve stouttu):))
Vyhledávání