Komentáře
článku: Vaříme weizen(s pomerančovou kúrou)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Tak o tom neco malo sepis:). A muzes klidne i o zitu(treba ve stouttu):))
Vařil jsem 2 podobné druhy.
Witbier - ječný slad + nesladovaná pšenice (i pšeničné vločky jsem zkoušel) + pomerančová kůra + koriandr. Infuze. 10 a 11°.Chuť vcelku připomínající Hoegarden Witbier.
Weizenbier - ječný + pšeničný slad. 1 rmut. 13°.
Obě piva byla nejlepší asi tak mezi 3-5 týdny, postupem času se pozvolna zvýrazňuje nakyslost. Vzorek weizenbieru po 1/2 roce má chuť připomínající Berliner Kindl :-).
Witbier - ječný slad + nesladovaná pšenice (i pšeničné vločky jsem zkoušel) + pomerančová kůra + koriandr. Infuze. 10 a 11°.Chuť vcelku připomínající Hoegarden Witbier.
Weizenbier - ječný + pšeničný slad. 1 rmut. 13°.
Obě piva byla nejlepší asi tak mezi 3-5 týdny, postupem času se pozvolna zvýrazňuje nakyslost. Vzorek weizenbieru po 1/2 roce má chuť připomínající Berliner Kindl :-).
Vyhledávání