Moje zkusenosti s chlazením,
(Vasek, 27.06.2007 09:09)
celé vlákno | reagovat
Při vaření várky cca 20 litru v únoru jsem si připravil potravinářskou hadici, kterou jsem narazil na vypouštěcí kohout a zamotal jsem ji do vanečky naplněné sněhem a vodou. Do nádoby s ventilem jsem přelil horkou mladinu, nastavil jsem malý průtok, chvilemi jsem "zamíchal" sněhem ve vanečce a za 15 minut jsem měl schlazeno z 96 na 7 stupňů.
Také jsem se účastnil vaření 100 litrové várky v domácích podmínkách. Chmelovar ale probíhal odděleně po cca 50 litrech, takže se chladila polovina...horká mladina se nalila do stareho 100 litrového hliníkového sudu (s vyřezaným čelem), z vnější strany byl tento sud sprchovaný studenou vodou z potoka (v zimě) a mladinu jsme míchali cca 20 minut velkou vařechou. Bez problémů jsme se dostali na 8 stupňů.
Podle zkušeností mého "učitele", který už cca 30 roku doma vaří pivo, je vaření piva v zimě jedinou dostupnou možností, jak pohodlně uvařit a schladit pivo bez nebezpečí kontaminace piva během celého pocesu výroby. Jeho piv
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Také jsem se účastnil vaření 100 litrové várky v domácích podmínkách. Chmelovar ale probíhal odděleně po cca 50 litrech, takže se chladila polovina...horká mladina se nalila do stareho 100 litrového hliníkového sudu (s vyřezaným čelem), z vnější strany byl tento sud sprchovaný studenou vodou z potoka (v zimě) a mladinu jsme míchali cca 20 minut velkou vařechou. Bez problémů jsme se dostali na 8 stupňů.
Podle zkušeností mého "učitele", který už cca 30 roku doma vaří pivo, je vaření piva v zimě jedinou dostupnou možností, jak pohodlně uvařit a schladit pivo bez nebezpečí kontaminace piva během celého pocesu výroby. Jeho piv