úvod
homepage

Komentáře

článku: Seminář - pšeničná piva

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Pšeničný slad, (Aleš, 21.06.2006 11:00) celé vlákno | reagovat
Škoda, zase se nezúčastním... No ale Primátora W ochutnám, protože ho mám doma v komoře.
Zajímalo by mě, jestli se dá pšeničný slad sehnat i jinde než jen v Litovli v Obchodních sladovnách. A taky jestli Gambi-hnus (pardon, prostě ho nepiju...) bílé pšeničné pivo ještě vyrábí nebo ne (poprvé a naposledy jsem ho pil v roce 1998 a zakoupil jsem ho v Tescu).
Taky bych rád věděl, zda se dají použít pro svrchně kvašená piva pekařské kvasnice, máte s tím někdo zkušenost a co to provedlo? Ptám se proto, že jsem včera stočil do PETek svou homebrewed 18 l várku a při teplotě 18°C ve sklepě mi vykvasila během dvou dnů ( nemám hold vyřešený systém chlazení), kvasnice si pěkně sedli a i při tak vysoké teplotě se nezvrtli na svrchně kvasící proces.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání