úvod
homepage

Komentáře

článku: Seminář - pšeničná piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

pšeničné pivo, (Franta, 22.06.2006 21:23) celé vlákno | reagovat
Bohužel mi nevyšel první termín, těšil jsem se speciálně na tento, týkající se pšeničných piv. Já snad tu smůlu neukončím. Být o týden dříve, byla by to paráda. Takhle se bohužel nemohu vůbec účastnit a měl jsem zájem právě o bílé pivo.
S pozdravem Dej bůh štěstí. Užijte si to na setkání.
psenicny slad, (Honza, 21.06.2006 11:08) celé vlákno | reagovat
Psenicny slad muzete zakoupit v nasem prodejnim sklade ve Stresovicich. Jinak G Bily se od te doby nevari a neprodava. Na ostatni se Vam, zeptam.
Pšeničný slad, (Aleš, 21.06.2006 11:00) celé vlákno | reagovat
Škoda, zase se nezúčastním... No ale Primátora W ochutnám, protože ho mám doma v komoře.
Zajímalo by mě, jestli se dá pšeničný slad sehnat i jinde než jen v Litovli v Obchodních sladovnách. A taky jestli Gambi-hnus (pardon, prostě ho nepiju...) bílé pšeničné pivo ještě vyrábí nebo ne (poprvé a naposledy jsem ho pil v roce 1998 a zakoupil jsem ho v Tescu).
Taky bych rád věděl, zda se dají použít pro svrchně kvašená piva pekařské kvasnice, máte s tím někdo zkušenost a co to provedlo? Ptám se proto, že jsem včera stočil do PETek svou homebrewed 18 l várku a při teplotě 18°C ve sklepě mi vykvasila během dvou dnů ( nemám hold vyřešený systém chlazení), kvasnice si pěkně sedli a i při tak vysoké teplotě se nezvrtli na svrchně kvasící proces.
Vyhledávání