Komentáře
článku: Moje zkušenosti s polotovary a výrobou domácího piva z nich.
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Zdravím všchny diskutující. Já jsem vařij již dvakrát z koncentrátů John Bull - nejlevnější co se prodává a neznal jsem VUPS. Pivo je tím lepší, čím je starší, kupodivu se mi zdá nejlepší teď, po 5 měsících od kvašení. Stáčím ho do lahví od Bernarda - nemusíte zátkovat a když Vás to přestane bavit, tak je vrátíte do samošky. Chtěl jsem se jen zeptat, když pivo stáčíte do KEGů, jak uděláte, aby se vám při stáčení nezvířily kvasnice? To je jediný můj momentální problém - pokud někomu dám pivo domů a neudělám mu přednášku o nalévání, vždy si tam přidá i kvasnice a pivo je pak o polovinu horší chuti(IMHO). Je nějaká možnost pivo např přefiltrovat a aby zároveň pěnilo? Díky za radu! Olda
Vyhledávání