úvod
homepage

Komentáře

článku: Domácí propírání a uchovávání kvasnic

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

..., (Jirka, 07.06.2006 08:39) celé vlákno | reagovat
Musím se přidat k poděkování za informace ohledně uchovávání kvasnic pro další používání.
Vařím pivo z mladinových koncentrátů a bylo mi líto vyhodit usazené kvasnice(jednolo se o český práškový konc.), ale zároveň jsem chtěl vyzkoušet zda je možné tyto kvasnice znovu použít.Získal jsem informace,že je možné uchovat kvasnice týden, pokud budou v chladnu a každý den jim vyměním vodu.Dopadlo to výborně.Nástup kvašení byl rychlý a intenzivní.Pivo bylo bezchybný. Ale po získaných radách a argumentech jsem zjistil,že to byla skoro náhoda,že se mi podařilo uchovat kvasnice, které nebyly infikovany.Myslím si že dále "experimentovat" s kvasnicemi nebudu. Nechtěl bych se dočkat opačného výsledku.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání