úvod
homepage

Komentáře

článku: Domácí propírání a uchovávání kvasnic

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Díky za info, (hroch, 06.06.2006 13:32) celé vlákno | reagovat
Děkuji za odborné informace.
Já osobně jsem prováděl druhé použití kvasinek dvakrát. V prvním případě po prokavšení a stočení první várky jsem okamžitě vyrobil druhou várku a kvasinky se okamžitě a nádherně rozkvasily. Výsledek byl bez chyby.
V druhém případě jsem po prokvašení nechal kvasinky hodně sednout (jednalo se o Muntons polotovar kde probíhá kvašení při 22st.C), počkal jsem dva dny na sednutí kvasinek při pokojové teplotě a druhou várku kvasinky již dobře neprokvasily a přidali nepatřičnou příchu´t. Podle Vašeho článku jsem zjistil chybu v tom že aktivně neopracující kvasinky jsem neměl uchovány(i když byl pod prokvašeném pivem) v dostatečně nízké teplotě. Díky Hroch
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání