úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaření domácího piva z mladinového koncentrátu Muntons

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Zkušenost s koncentráty, (cernymotyl, 23.05.2006 16:58) celé vlákno | reagovat
Protože mám stejný problém s prostorem jako pisatel čánku, vařím z koncentrátů. Vyzkoušel jsem koncentráty John Bull a Coopers. John Bull používá kvasinky, které se lehce rozvíří ode dna, ale Coopersovi kvasnice pěkně sednou na dno láhve a zůstávají tam většinou i při brutálnějším vylití do sklenice. Pivo Coopers je taky méně cítit kvasnicemi. Ležáky mají obě firmy na můj vkus málo hořké. Naposledy jsem dal do mikropivovaru na 20l piva 30 kapek cmelového koncentrátu. Chuť se zlepšila.
S koncentráty Muntons zkušenosti zatím nemám, ale na cestě od mistra sládka by měl být koncentrát Bitter :-)
Na stránkách http://www.muntons.c om je tabulka všech piv i s jejich hořkostí a barvou.
Ještě k čistotě: Používal jsem SAVO, ale teď vyplachuji kvasnou nádobu, náčiní i láhve na dokvašení jen horkou vodou.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání