úvod
homepage

Komentáře

článku: Zázvorové "pivo"

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Zázvorové pivo - 1819, (Satanda, 29.12.2013 19:02) celé vlákno | reagovat
ještě bych se rád podělil o "vylepšení"
ke štědrovečeřní tabuli jsem uvařil zázvorový speciálek kde jsem cukr nahradil medem (na stupňovitost 13) cca 3/4 kg květového medu a jeden z citronů limetkou a zázvoru skoro 50g, po týdnu kvašení s kvasinkami California Ale (3 polévkové lžíce rozjetých co mi zbyly z přípravy "Plzeňského Guinesse")jsem stáčel při stupňovitosti cca 4,5 a ještě 2 dni nechal dokvašováním v uzavřených lahvích nasytit CO2 (celou dobu kvašení probíhalo pouze v hrnci s těsnou poklicí, při +- 21 °C). Výsledek je naprosto skvělý jak pro mně tak i pro zůčastněné totální nepivaře... :)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání