este doplneni - dulezite take je, jak silnou mladinu kvasite - pokud je to cca 11-12 %, tak rozhodne doporucuji sesudovat, protoze jestlize kvasite kvasnicemi, co jsme rozdavali na workshopu, tak by se s velkou pravdepodobnosti stalo, ze by vam mlade pivo "propadlo" coz znamena, ze by prokvasilo vice nez je vhodne. Naseldky by mohly byt ruzne - pivo by behem dokvasovani netahovalo tlak, dale by mohlo dojit k nezadoucim chutovym zmenam zpusobenym propadem deky do piva a hrozila by, jak jiz honza napsal, mozna kontaminace.
postup doporucuji nasledujici: sesudovat a nechat pri teplote hlavniho kvaseni jeste tak ty tri dny, nadoba se velmi rychle natlakuje CO2, takze bude nutne ho odpustit. Dale v lezacke nadobe bude vetsi mnozstvi sedimentovanych kvasnic, takze pokud mate moznost, tak po cca 7 - 10 dnech bych podchlazene pivo jeste jednou opatrne pretahl do jine nadoby a nechal normalne dokvasovat. (- maly pridavek cukru by podporil opetovne natlakovani nadoby)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
postup doporucuji nasledujici: sesudovat a nechat pri teplote hlavniho kvaseni jeste tak ty tri dny, nadoba se velmi rychle natlakuje CO2, takze bude nutne ho odpustit. Dale v lezacke nadobe bude vetsi mnozstvi sedimentovanych kvasnic, takze pokud mate moznost, tak po cca 7 - 10 dnech bych podchlazene pivo jeste jednou opatrne pretahl do jine nadoby a nechal normalne dokvasovat. (- maly pridavek cukru by podporil opetovne natlakovani nadoby)