Komentáře
článku: Domácí výroba světlého ležáku
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Moc nerozumím tomuhle: 2 kg sladu na 10l. Na deset litrů finální mladiny nebo na vystírku(neberu v úvahu vyslazování), což znamená po odpaření z chmelovaru cca 8,5l mladiny.?Díky za opdověď.
Nevím jak to myslel autor, ale podle mých zkušeností 2kg sladu by stačily na 10 litrů 10° mladiny, nebo na 8,5litru 12° mladiny, takže se rozhodni sám.
Určitě je to na 10 litrů výsledných, já tedy vařím 50-ti litrové várky ale množství sladu odpovídá. Jen musím dávat o něco víc vody na vystírku i vyslazování, jinak se na těch 50 litrů nedostanu.
Při tomto množství to vychází co kilo sladu , to jeden stupeň. 10 kilo = dvanáctka, 12 kilo = čtrnáctka je to sam ozřejmě +- nějaká ta desetina, různě přidávám od 0,1 do 0,5kg karamelového sladu a neřeším moc korekci podle teploty.
Při tomto množství to vychází co kilo sladu , to jeden stupeň. 10 kilo = dvanáctka, 12 kilo = čtrnáctka je to sam ozřejmě +- nějaká ta desetina, různě přidávám od 0,1 do 0,5kg karamelového sladu a neřeším moc korekci podle teploty.
Vyhledávání