Komentáře
článku: Vpt 06
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Zdravím všechny nadšence pro ten zaltavý mok co byl k mání na výstavišti. Byl jsem tam v sobotu ještě s Tchořem a Klepáčkem a nemohu si to vynachválit. Čas si na nás našel i Kočka a Káňa takse dalo i výborně pokecat o pivu :-) Chybělo mi , že jsem se nedostal k ochutnání Oslavan, Pelhřimova a Dalešic, nicméně ostatní jsme zvládli když né ihned vypít tak přivést domů, kde jsem dojel zbytek. Výjměčně se mi zamlouvala chuť piv z Vojkovic a mě chutnal i Weizen Kočka z Kácova. Tak jen tak dál Světa piva kéž by jednou mohlo i u nás dojít na nějaký ten BIERFEST s velkým P (PívoFest) !
No, je fakt, že když jsem to četl, tak mě to taky zaskočilo. "Konku- co???"
Bude to nejspíš jen trochu neobratné vyjádření.
Bude to nejspíš jen trochu neobratné vyjádření.
Jak jsem to viděl (pro ty kdož tam nebyli - stánky byly rozmístěny do účka, uprostřed u sloupu byla umyvadla na mytí skleniček a kolem nich dostatečné množství stolů a lavic):
1. stánek u vchodu - degustační sklenice - skvělá! Objem, tvar a logo - vše bez chyby. Obsluha bez chyby. Zdravím M.!
2. regál s belgickými a anglickými pivy plus českými, zvl. z Primátora plus samozřejmě pivní sklenice - obrovský výběr sklenic - bez chyby.
3. stánek Holby - 2 pivka 11ka kvasnice, vánoční 14ka, trička, darkové balení piva a sklenice, tácky atd. - bez chyby. U stánku byl sám pan ředitel a druhý pán, co čepoval také z oboru - bez chyby
4. stánek Drinks Union - 14ka, 11ka a 10ka tmavá plus vánoční lahvové speciály, 11ka polotmavá ze dvou pivovarů Louny a Březňák, 14ka Kutná Hora. Specialita tohoto stánku - vlastní umyvadlo na mytí sklenic. U stánku sám pan manažer jakosti a technolog plus jeho pomocník z oboru - bez chyby
5. stánek Žambereckého kance - 14ka polotmavá, 13ka světlá, plus trička spřízněného pivovarníka a autora receptu Imperial Stout pana Antéňáka Hoška, dále etikety, tácky, atd. především tam byl sám pan sládek plus pomocnice přímo z pivovaru - bez chyby
6. stánek Hostince a minipivovaru Koníček z Vojkovic (okres FM) nejvýchodněji položeného pivovaru u nás - a přece dorazili a jejich stánek hodnotím velmi, velmi vysoko a jejich piva nejvýše! Na čepu Ryzák 11ka, Vraník 12ka tmavá a Grošák 14ka speciál. U stánku sám pan sládek plus rodinní pomocníci - bez chyby
7. stánek pivovaru Herold z Březnice - na čepu 12ka a 13ka tmavá, plus specialita největší Imperial Pilsener v lahvích 0,75l s korkovým uzávěrem, plus lahvová piva 14ka Bastard, 12ka, 14ka polotmavá, atd. tácky, atd. - bez chyby. U stánku pán s pivovaru - bez chyby
8. stánek Carlwell - Fosters a Newcastle Brown Ale obě točená i lahvová plus lahve Strongbow cider
9. stánek pivovaru Pernštejn z Pardubic - točený Porter a 12ka plus lahvové 10ka, 12ka, Porter, atd. dárkové sety, tácky, atd. - bez chyby
10. Piva na soutoči - pátek až neděle: Kaltenecker 13ka tmavá - pivovar Řožňava - Slovensko, Strong 14ka - pivovar Ostravar, Dalešice 13ka tmavá - Dalešice, Kondrád 14ka Vratislavice, Podkováň 14ka nebo 12ka teď nevím, skvosty ze Světpiva.cz Weizenbock 16ka a 16ka IPA, další skvost Imperial Stout 17ka ze Žamberka - autor receptu pan Antéňák, Primátor 24ka a 13ka polotmavá z Náchoda a ještě dvě, tři další piva, na která si teď nemohu vzpomenout (prosím o doplnění) plus obsluha - bez chyby.
Kdo tam nebyl o hodně přišel. Já tam byl každý den!
1. stánek u vchodu - degustační sklenice - skvělá! Objem, tvar a logo - vše bez chyby. Obsluha bez chyby. Zdravím M.!
2. regál s belgickými a anglickými pivy plus českými, zvl. z Primátora plus samozřejmě pivní sklenice - obrovský výběr sklenic - bez chyby.
3. stánek Holby - 2 pivka 11ka kvasnice, vánoční 14ka, trička, darkové balení piva a sklenice, tácky atd. - bez chyby. U stánku byl sám pan ředitel a druhý pán, co čepoval také z oboru - bez chyby
4. stánek Drinks Union - 14ka, 11ka a 10ka tmavá plus vánoční lahvové speciály, 11ka polotmavá ze dvou pivovarů Louny a Březňák, 14ka Kutná Hora. Specialita tohoto stánku - vlastní umyvadlo na mytí sklenic. U stánku sám pan manažer jakosti a technolog plus jeho pomocník z oboru - bez chyby
5. stánek Žambereckého kance - 14ka polotmavá, 13ka světlá, plus trička spřízněného pivovarníka a autora receptu Imperial Stout pana Antéňáka Hoška, dále etikety, tácky, atd. především tam byl sám pan sládek plus pomocnice přímo z pivovaru - bez chyby
6. stánek Hostince a minipivovaru Koníček z Vojkovic (okres FM) nejvýchodněji položeného pivovaru u nás - a přece dorazili a jejich stánek hodnotím velmi, velmi vysoko a jejich piva nejvýše! Na čepu Ryzák 11ka, Vraník 12ka tmavá a Grošák 14ka speciál. U stánku sám pan sládek plus rodinní pomocníci - bez chyby
7. stánek pivovaru Herold z Březnice - na čepu 12ka a 13ka tmavá, plus specialita největší Imperial Pilsener v lahvích 0,75l s korkovým uzávěrem, plus lahvová piva 14ka Bastard, 12ka, 14ka polotmavá, atd. tácky, atd. - bez chyby. U stánku pán s pivovaru - bez chyby
8. stánek Carlwell - Fosters a Newcastle Brown Ale obě točená i lahvová plus lahve Strongbow cider
9. stánek pivovaru Pernštejn z Pardubic - točený Porter a 12ka plus lahvové 10ka, 12ka, Porter, atd. dárkové sety, tácky, atd. - bez chyby
10. Piva na soutoči - pátek až neděle: Kaltenecker 13ka tmavá - pivovar Řožňava - Slovensko, Strong 14ka - pivovar Ostravar, Dalešice 13ka tmavá - Dalešice, Kondrád 14ka Vratislavice, Podkováň 14ka nebo 12ka teď nevím, skvosty ze Světpiva.cz Weizenbock 16ka a 16ka IPA, další skvost Imperial Stout 17ka ze Žamberka - autor receptu pan Antéňák, Primátor 24ka a 13ka polotmavá z Náchoda a ještě dvě, tři další piva, na která si teď nemohu vzpomenout (prosím o doplnění) plus obsluha - bez chyby.
Kdo tam nebyl o hodně přišel. Já tam byl každý den!
S vykulenýma očima jsem před chvíli přečetl onen otevřený dopis Romana Holoubka na onom konkurenčením serveru. Nestačím se divit. Vůbec by mě nenapadlo, že může existovat nevraživost mezi pivními servery (proboha, copak je tohle nějak výdělečné - já myslel že jde spíš o fandovství pivu - tudíž že by se stránky měly vzájemně podporovat !?) a taky že mezi autory může docházet k takovým útokům.
Je to velká škoda, sám navštěvuji oba servery, na každém je dobré něco, mají trochu jiné zaměření, tudíž nevím, proč se vůbec nazývat konkurencí ?
No snad se spory urovnají, ale musím říct, že mě to docela šokuje. Je fakt že do toho nevidím, co se mezi pány stalo, ale ...
Je to velká škoda, sám navštěvuji oba servery, na každém je dobré něco, mají trochu jiné zaměření, tudíž nevím, proč se vůbec nazývat konkurencí ?
No snad se spory urovnají, ale musím říct, že mě to docela šokuje. Je fakt že do toho nevidím, co se mezi pány stalo, ale ...
Děkuji tisíckrát Honzovi a Jakubovi a všem zúčastněným.
Nemohu říci jedinou kritiku (jelikož jsem přišel až v pátek ve 13h a nezažil jsem tedy to zklamání, které popsal Weetek). Všechny kritizované chybičky mi přijdou jako maličkosti.
Výsledek je jen a pouze výtečný!
Z mého pohledu:
ad) umístění - průměrně inteligentní šimpanz by to našel do 10 minut - žádný problém
ad) jídlo - smlouvy jsou smlouvy a kdo chtěl, tak jídla na stáncích, pochutin na hrnčířských trzích a jídla v restauraci bylo dost - jen se muselo trochu popojít cca 200 metrů
ad) objíždění pivovarů a avizované pivovary - pro pivovary by měla být čest zúčastnit se takové akce a být tam s vlastním stánkem! Viz prezentace minipivovaru Koníček z Vojkovic!!! Perfektně připravené a pivo jedna báseň!!! Bezkonkurenčně číslo jedna na VPT!!! Samotný sládek s vámi prohodil řeč o pivu a odpověděl na každou všetečnou poznámku!
ad) piva na soutoči - prohodila se zhruba 3 piva za 3 dny jinak bylo vše najednou, já jsem napočítal 30 čepovaných piv, 26 v jendom dnu čili mohli jste si dát 26 točených piv při vaší návštěvě + x lahvových - ty jsem už neměl sílu počítat.
Tedy závěrem - paráda! Přeji si moc a moc, abychom se opět za rok sešli na 1. ročníku VPT když tento byl nultý !!!
Nemohu říci jedinou kritiku (jelikož jsem přišel až v pátek ve 13h a nezažil jsem tedy to zklamání, které popsal Weetek). Všechny kritizované chybičky mi přijdou jako maličkosti.
Výsledek je jen a pouze výtečný!
Z mého pohledu:
ad) umístění - průměrně inteligentní šimpanz by to našel do 10 minut - žádný problém
ad) jídlo - smlouvy jsou smlouvy a kdo chtěl, tak jídla na stáncích, pochutin na hrnčířských trzích a jídla v restauraci bylo dost - jen se muselo trochu popojít cca 200 metrů
ad) objíždění pivovarů a avizované pivovary - pro pivovary by měla být čest zúčastnit se takové akce a být tam s vlastním stánkem! Viz prezentace minipivovaru Koníček z Vojkovic!!! Perfektně připravené a pivo jedna báseň!!! Bezkonkurenčně číslo jedna na VPT!!! Samotný sládek s vámi prohodil řeč o pivu a odpověděl na každou všetečnou poznámku!
ad) piva na soutoči - prohodila se zhruba 3 piva za 3 dny jinak bylo vše najednou, já jsem napočítal 30 čepovaných piv, 26 v jendom dnu čili mohli jste si dát 26 točených piv při vaší návštěvě + x lahvových - ty jsem už neměl sílu počítat.
Tedy závěrem - paráda! Přeji si moc a moc, abychom se opět za rok sešli na 1. ročníku VPT když tento byl nultý !!!
Zdá se, že tahle akce vyvolá asi hodně reakcí a nebudou vždy jen pozitivní. Přidám taky svou trošku do mlýna a budu chválit i kritizovat, ale ve finále vlastně přece jen hlavně chválit.
Přiznávám, že původně to na pochvalu vůbec nevypadalo. Už dopředu jsem věděl, že celý víkend budu pracovně mimo Prahu, takže jedinou šancí byl pátek. Pohled na předběžný seznam zastoupených pivovarů byl tak atraktivní, že jsem měl i obavu, že když přijdu až odpoledne, třeba už nějaká dobrota nebude. Takže jsem se nenápadně vytratil z práce a stepoval před vstupem už pár minut po avizovaném začátku. Bohužel, jak už popsali sami organizátoři, úvod se z určitých důvodů pořádně zdržel. Zpětně to vlastně chápu, ale na místě jsem byl dost vzteklý, když jsem byl opakovaně v půlhodinových intervalech ujišťován, že "do hodiny se určitě začne", zatímco uvnitř teprve parta brigádníků na můj vkus dost laxním tempem rozmísťovala lavice a další vybavení, které možná mohlo být na místě už od rána nebo předchozího večera? Nevím. Tak nebo onak, ulejvat se z práce můžu přece jen jenom po snesitelnou dobu, takže jsem otráveně Výstaviště opustil a doufal, že mi zbude odpoledne čas a chuť na druhý pokus.
Naštěstí zbyly a rozhodně toho nelituju. I když se i tak našlo pár mušek a měl jsem pocit, že i okolo páté odpoledne pořád ještě organizátoři spoustu věcí dolaďují, nabídka piv rozpaky hned zaplašila. Na začátku jsem si připadal trochu jako dítě v hračkářství, nevěděl jsem, co zkoušet dřív. Postupně jsem si udělal obrázek a i když mi pár předem hlášených položek chybělo, přítomnost stánku Vojkovic s jejich naprosto excelentními pivy mi dovoluje napsat, že to prostě stálo za to!
Moc se těším na příští ročník a chtěl bych Honzu a spol. povzbudit, aby se z Vpt stala tradice. Vloni v Zemědělském muzeu k tomu nadmíru slibně nakročili, a i když se letos něco někde zadrhlo a chyby byly, celkově je koncept takovéto prezentace světa piv báječný nápad. Když se doladí všechno včas a nikdo nebude mít pocit, že se nedodrželo, co se slíbilo, bude spokojenost větší a větší.
Přiznávám, že původně to na pochvalu vůbec nevypadalo. Už dopředu jsem věděl, že celý víkend budu pracovně mimo Prahu, takže jedinou šancí byl pátek. Pohled na předběžný seznam zastoupených pivovarů byl tak atraktivní, že jsem měl i obavu, že když přijdu až odpoledne, třeba už nějaká dobrota nebude. Takže jsem se nenápadně vytratil z práce a stepoval před vstupem už pár minut po avizovaném začátku. Bohužel, jak už popsali sami organizátoři, úvod se z určitých důvodů pořádně zdržel. Zpětně to vlastně chápu, ale na místě jsem byl dost vzteklý, když jsem byl opakovaně v půlhodinových intervalech ujišťován, že "do hodiny se určitě začne", zatímco uvnitř teprve parta brigádníků na můj vkus dost laxním tempem rozmísťovala lavice a další vybavení, které možná mohlo být na místě už od rána nebo předchozího večera? Nevím. Tak nebo onak, ulejvat se z práce můžu přece jen jenom po snesitelnou dobu, takže jsem otráveně Výstaviště opustil a doufal, že mi zbude odpoledne čas a chuť na druhý pokus.
Naštěstí zbyly a rozhodně toho nelituju. I když se i tak našlo pár mušek a měl jsem pocit, že i okolo páté odpoledne pořád ještě organizátoři spoustu věcí dolaďují, nabídka piv rozpaky hned zaplašila. Na začátku jsem si připadal trochu jako dítě v hračkářství, nevěděl jsem, co zkoušet dřív. Postupně jsem si udělal obrázek a i když mi pár předem hlášených položek chybělo, přítomnost stánku Vojkovic s jejich naprosto excelentními pivy mi dovoluje napsat, že to prostě stálo za to!
Moc se těším na příští ročník a chtěl bych Honzu a spol. povzbudit, aby se z Vpt stala tradice. Vloni v Zemědělském muzeu k tomu nadmíru slibně nakročili, a i když se letos něco někde zadrhlo a chyby byly, celkově je koncept takovéto prezentace světa piv báječný nápad. Když se doladí všechno včas a nikdo nebude mít pocit, že se nedodrželo, co se slíbilo, bude spokojenost větší a větší.
Kdepak propadák, příjemnost veliká! Možná ne vše se povedlo, ale i tak, klobouk dolů!
K připomínce o šatně - možná byla v provozu dole pod halou, kde je i WC, často to tak bejvá během klasických výstav...
Souhlasím s posteskem ohledně jídla, nicméně těsně vedle jedna restaurace byla, uvidíme napříště, jestli se to povede líp...
Mě tam přišly nevyužité bílé stěny, vůbec bych se nezlobil za vyvěšené plakáty pivovarů, texty a tak podobně... Stejně tak i propagace piv na soutoči by mohla bejt lepší, to ale výčepní doháněli informacemi o pivu a ochotou, takže žádný problém...
Fakt povedená akce, díky za ni!
K připomínce o šatně - možná byla v provozu dole pod halou, kde je i WC, často to tak bejvá během klasických výstav...
Souhlasím s posteskem ohledně jídla, nicméně těsně vedle jedna restaurace byla, uvidíme napříště, jestli se to povede líp...
Mě tam přišly nevyužité bílé stěny, vůbec bych se nezlobil za vyvěšené plakáty pivovarů, texty a tak podobně... Stejně tak i propagace piv na soutoči by mohla bejt lepší, to ale výčepní doháněli informacemi o pivu a ochotou, takže žádný problém...
Fakt povedená akce, díky za ni!
Ahoj Honzo,
žádný propadák, naopak, obrovská příležitost ochutnat výtečná piva z míst, kam se z Prahy (a nejen z ní) dostáváš jen velmi těžko. Nikde nebyl problém do sklenice pouze "cvrnknout", aby člověk došel i k tomu poslednímu stánku..:-)...navíc jako nekuřák jsem si tuto akci fakt vychutnal...díky!!
žádný propadák, naopak, obrovská příležitost ochutnat výtečná piva z míst, kam se z Prahy (a nejen z ní) dostáváš jen velmi těžko. Nikde nebyl problém do sklenice pouze "cvrnknout", aby člověk došel i k tomu poslednímu stánku..:-)...navíc jako nekuřák jsem si tuto akci fakt vychutnal...díky!!
Mně se akce líbila (více na Chodyho stránkách Pivní info, kde mám drobnou glosu k VPT 06) navzdory drobným nedostatkům, které byly tímto článkem vysvětleny. Určitě si příští rok udělám na VPT 07 čas a přemluvím víc než jednoho člověka
No, Honzo, kdybych v sobotu v Holešovicích nebyl, tak bych po přečtení článku nabyl dojmu, že se snad jednalo o jeden velký průšvih. Já byl naopak spokojen, systém oficiálních třetinkových sklenic a jejich mytí mi vysloveně vyhovoval.
Ale když už se tu tak mohutně kritizuje, tak si taky přisadím. Napadl mě ještě jeden nedostatek, se kterým ale asi těžko ty můžeš něco dělat - akce se koná v zimě a pod střechou, takže návštěvníci jsou obtěžkáni zimními bundami. Nějaká šatna by bodla.
Ale když už se tu tak mohutně kritizuje, tak si taky přisadím. Napadl mě ještě jeden nedostatek, se kterým ale asi těžko ty můžeš něco dělat - akce se koná v zimě a pod střechou, takže návštěvníci jsou obtěžkáni zimními bundami. Nějaká šatna by bodla.
1 | 2 |
Vyhledávání
Jako asi všichni jsem taky já musel vybírat z perfektní nabídky, co si vlastně ochutnám. Protože piva z "průmyslových pivovarů" v podstatě znám (až na nějaké nabízené vyjímky - např. nefiltrovaný Šerák,..), dal jsem přednost minipivovarům.
Moc jsem si pochutnával. Pouze jedno pivo z nejmenovaného mini mě velmi zklamalo. Prostě kyselé.
Dál už musím jen chválit! Úplně špičková piva pro mě byly 16° Weizen z Pivovarského domu a 14° nefiltrované z Vojkovic. Jedním slovem pohádka!
Děkuju pořadatelům a všem zúčastněným pivovarským za parádní akci.
MARTIN