Díky Honzo, že mě to hned nenapadlo! Takže vše je jasné a tím se to vysvětluje. Jendalo se o omyl, jak jsem se domníval. Tím Weisse bylo myšlené pšeničné pivo typu Berliner Weisse a Leipziger Gose vařící se dnes z cca 30- 40% pšeničného sladu a kvasící i za přítomnosti Lactobacilluc delbrücki, nikoliv Suddeutches Weissbier.
Ono Weisse a Weissbier není totiž totéž.
V Bavorsku se žádný rozdíl mezi termíny Weissbier a Weizenbier nedělá. Ale Weisse (Berliner) je skutečně specifický pivní styl, nejen pro podíl pšeničného sladu, ale především pro specifický způsob výroby a fermentace. To rotzlišuje i M.Jackson. Viz. naše články o Berlínu. V tom případě doporučuji zmíněného Dr. Ludwig Narziß lépe číst a přesně...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Ono Weisse a Weissbier není totiž totéž.
V Bavorsku se žádný rozdíl mezi termíny Weissbier a Weizenbier nedělá. Ale Weisse (Berliner) je skutečně specifický pivní styl, nejen pro podíl pšeničného sladu, ale především pro specifický způsob výroby a fermentace. To rotzlišuje i M.Jackson. Viz. naše články o Berlínu. V tom případě doporučuji zmíněného Dr. Ludwig Narziß lépe číst a přesně...