úvod
homepage

Komentáře

článku: Svatováclavské slavnosti českého piva

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

w x w, (Jiri.J, 03.10.2007 12:12) celé vlákno | reagovat
Tak jsem si to našel na PI
"...současné době existují vedle sebe dvě na první pohled (a ochutnání) dosti podobné kategorie pšeničného piva. Weizenbier a Weissbier. První z nich má podíl pšeničného sladu nad 50%, Weissbier má mít dle kategorizace mezi 30-ti až 50-ti procenty pšeničného sladu."

Hmm, ale co tedy např. Schneider Weisse- Original (vařeno z 60% pšeničného sladu a 40% ječného sladu).
Jak vidno moc si s tím hlavu nelámou.
V životě jsem se s tímto rozdělením taky nesetkal. Napsal jsem mail sládkovi do SRN, tak jsem zvědav, co mi odpoví...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání