Tak jsem si to našel na PI
"...současné době existují vedle sebe dvě na první pohled (a ochutnání) dosti podobné kategorie pšeničného piva. Weizenbier a Weissbier. První z nich má podíl pšeničného sladu nad 50%, Weissbier má mít dle kategorizace mezi 30-ti až 50-ti procenty pšeničného sladu."
Hmm, ale co tedy např. Schneider Weisse- Original (vařeno z 60% pšeničného sladu a 40% ječného sladu).
Jak vidno moc si s tím hlavu nelámou.
V životě jsem se s tímto rozdělením taky nesetkal. Napsal jsem mail sládkovi do SRN, tak jsem zvědav, co mi odpoví...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
"...současné době existují vedle sebe dvě na první pohled (a ochutnání) dosti podobné kategorie pšeničného piva. Weizenbier a Weissbier. První z nich má podíl pšeničného sladu nad 50%, Weissbier má mít dle kategorizace mezi 30-ti až 50-ti procenty pšeničného sladu."
Hmm, ale co tedy např. Schneider Weisse- Original (vařeno z 60% pšeničného sladu a 40% ječného sladu).
Jak vidno moc si s tím hlavu nelámou.
V životě jsem se s tímto rozdělením taky nesetkal. Napsal jsem mail sládkovi do SRN, tak jsem zvědav, co mi odpoví...