úvod
homepage

Komentáře

článku: Předpověď: silné turbulence

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Treba ne..., (honza, 18.09.2007 14:56) celé vlákno | reagovat
Treba se pletu a spatne jsem si "vyhodnotil" indicie...

Navic HEineken ma docela zajimavy pivovary v Belgii, o kterych jsem nevedel, ze jsou jeho...i kdyz situace Sovenska by nam nejspis byla blizsi...
škoda, (Míra Šmíra, 18.09.2007 14:07) celé vlákno | reagovat
Jak píše TomasM, je to důsledek špatné cesty, pomýlené hned v začátku. Pan Kratochvíle to tenkrát říkal: "...když ne my, tak oni koupí nás". Tak si aspoň z nostalgie zapamatujeme specifickou chuť regionálních piv z pohlcených pivovarů, už nebudou sbírat ocenění, jako např pro ilustraci DU letos v Žatci: Dačický 1., Březňák 1. a 3., Zlatopramen 1. ve svých kategoriích. Zbyde jen ta krásně unifikovaná euro"chuť" prémiových značek z velkofabriky.
Heineken, (Martin.povysil, 18.09.2007 13:14) celé vlákno | reagovat
Bude to další hřebíček do rakve českého piva. Byli jsme teď s SPT na exkurzi v pivovaru Soproni (Heineken Hungary) a byl jsem celkem v šoku, když jsme viděl. jak se dá vařit pivo. Nebo spíš europivo. O kukuřici nemluvím - to je specialita Maďarska, ale kdybyž vidíte, že celá cesta piva od zakvašení po láhev trvá 10-14 dní a kolik různých druhů piva se dá vyrobit v rámci jedné varny, je to skoro nepředstavitelné. A když si představím, že Heineken u nás zkoupí několik pivovarů a všechny ty značky bude nakonec uniformně vyrábět v jedné společné varně a jen se budou přelepovat etikety - je to tragedie. A bude hůř.
Dej bůh štestí!
spekulace, (lada, 18.09.2007 11:58) celé vlákno | reagovat
Kdyby k prodeji opravdu doslo, tak koho tipujete, ze by prezil? Ja to realne vidim z celehu DU a PMS maximalne na Zlatopramen a to jeste jen jako znacku bez puvodniho pivovaru.
tyhle zprávy už pár dní, (Dwarf, 18.09.2007 10:10) celé vlákno | reagovat
zabírají mou mysl.. a je mi z toho smutno, neveselo... z ekonomického hlediska to chápu, z hlediska pivaře ani trochu. Vypadá to na zavřené pivovarvy ve Znojmě, Kutné Hoře, Lounech a Březně, vaření už komplet Hostanu v Brně, vaření Zlatopramenu v Krušovicích (možná i Březňáka nebo Dačického), každopádně si myslím, že vařit Louny jinde než v Lounech je blbost, takže tahle značka půjde do hrobu... no, malá jiskřička naděje stále doutná, ještě to není oficiální
Líp už bylo, (Tomas M, 18.09.2007 10:01) celé vlákno | reagovat
Je to jen důsledek porevoluční pomýlený představy ,že budou pivovary dál fungovat líp spojený do větších celků.Stačí se ohlídnout zpátky . Jak dopadly pivovary ze skupiny Prazdroje ( Cheb,Domažlice,Karlovy Vary) nebo Pražských ( Holešovice,Braník,Vratislavice)nebo málem zavřených Jihočeských ( Platan,Třeboň...).Vše svého času větší regionální pivovary s relativně vysokým výstavem a kde je jim dneska konec. Kdyby byli privatizovaný jednotlivě a šli vlastní cestou tak mohli mnozí a schopní fungovat dodnes .Viz tehdy malý a na odpis: Svijany ,Pelhřimov,Humpolec,Polička.... Jestli je to s DU pravda tak se máme na co těšit .Takový v regionu hodně silný Znojmo ,nesmyslně spojený se Starobrnem to má už asi jasně spočítaný. Z DU přežije jen tlačenej Zlatopramen a zbývající zmizí z hospod úplně a budou maximalně jako levný do diskontů . Viz třeba příklad Měštana v Praze .Ještě před 11 lety oblíbenější než Staropramen ,v Praze v každý 2 hospodě a dneska? Když nepočítám vznikající mini tak líp už asi bylo.
Po ránu docela špatná zpráva, (Myrek, 18.09.2007 06:40) celé vlákno | reagovat
Všechno, co je zde napsáno, do sebe zapadá. Bohužel. Bohužel proto, že se z trhu patrně vytratí další piva, která obohacuji chuťově fádní majoritní pivní scénu. Nevěřím totiž, že by Heineken dál vařil "Louny, pivo pro mlsouny" nebo Březňáka. "Pivo starých časů" a "Pivo jako dřív" už naše jazýčky nebudou laskat. Moc si přeji, aby šlo jen o fámu.
12
Vyhledávání