Komentáře
článku: Předpověď: silné turbulence
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Jak píše TomasM, je to důsledek špatné cesty, pomýlené hned v začátku. Pan Kratochvíle to tenkrát říkal: "...když ne my, tak oni koupí nás". Tak si aspoň z nostalgie zapamatujeme specifickou chuť regionálních piv z pohlcených pivovarů, už nebudou sbírat ocenění, jako např pro ilustraci DU letos v Žatci: Dačický 1., Březňák 1. a 3., Zlatopramen 1. ve svých kategoriích. Zbyde jen ta krásně unifikovaná euro"chuť" prémiových značek z velkofabriky.
Bude to další hřebíček do rakve českého piva. Byli jsme teď s SPT na exkurzi v pivovaru Soproni (Heineken Hungary) a byl jsem celkem v šoku, když jsme viděl. jak se dá vařit pivo. Nebo spíš europivo. O kukuřici nemluvím - to je specialita Maďarska, ale kdybyž vidíte, že celá cesta piva od zakvašení po láhev trvá 10-14 dní a kolik různých druhů piva se dá vyrobit v rámci jedné varny, je to skoro nepředstavitelné. A když si představím, že Heineken u nás zkoupí několik pivovarů a všechny ty značky bude nakonec uniformně vyrábět v jedné společné varně a jen se budou přelepovat etikety - je to tragedie. A bude hůř.
Dej bůh štestí!
Dej bůh štestí!
Kdyby k prodeji opravdu doslo, tak koho tipujete, ze by prezil? Ja to realne vidim z celehu DU a PMS maximalne na Zlatopramen a to jeste jen jako znacku bez puvodniho pivovaru.
zabírají mou mysl.. a je mi z toho smutno, neveselo... z ekonomického hlediska to chápu, z hlediska pivaře ani trochu. Vypadá to na zavřené pivovarvy ve Znojmě, Kutné Hoře, Lounech a Březně, vaření už komplet Hostanu v Brně, vaření Zlatopramenu v Krušovicích (možná i Březňáka nebo Dačického), každopádně si myslím, že vařit Louny jinde než v Lounech je blbost, takže tahle značka půjde do hrobu... no, malá jiskřička naděje stále doutná, ještě to není oficiální
Je to jen důsledek porevoluční pomýlený představy ,že budou pivovary dál fungovat líp spojený do větších celků.Stačí se ohlídnout zpátky . Jak dopadly pivovary ze skupiny Prazdroje ( Cheb,Domažlice,Karlovy Vary) nebo Pražských ( Holešovice,Braník,Vratislavice)nebo málem zavřených Jihočeských ( Platan,Třeboň...).Vše svého času větší regionální pivovary s relativně vysokým výstavem a kde je jim dneska konec. Kdyby byli privatizovaný jednotlivě a šli vlastní cestou tak mohli mnozí a schopní fungovat dodnes .Viz tehdy malý a na odpis: Svijany ,Pelhřimov,Humpolec,Polička.... Jestli je to s DU pravda tak se máme na co těšit .Takový v regionu hodně silný Znojmo ,nesmyslně spojený se Starobrnem to má už asi jasně spočítaný. Z DU přežije jen tlačenej Zlatopramen a zbývající zmizí z hospod úplně a budou maximalně jako levný do diskontů . Viz třeba příklad Měštana v Praze .Ještě před 11 lety oblíbenější než Staropramen ,v Praze v každý 2 hospodě a dneska? Když nepočítám vznikající mini tak líp už asi bylo.
Všechno, co je zde napsáno, do sebe zapadá. Bohužel. Bohužel proto, že se z trhu patrně vytratí další piva, která obohacuji chuťově fádní majoritní pivní scénu. Nevěřím totiž, že by Heineken dál vařil "Louny, pivo pro mlsouny" nebo Březňáka. "Pivo starých časů" a "Pivo jako dřív" už naše jazýčky nebudou laskat. Moc si přeji, aby šlo jen o fámu.
1 | 2 |
Vyhledávání
Navic HEineken ma docela zajimavy pivovary v Belgii, o kterych jsem nevedel, ze jsou jeho...i kdyz situace Sovenska by nam nejspis byla blizsi...