úvod
homepage

Komentáře

článku: Předpověď: silné turbulence

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Kupuji jen Lounské Pivo, (Zdeněk, 13.09.2008 00:45) celé vlákno | reagovat
Jelikož mám pár akcií tohoto pivovaru,kupuji jeho pivo.Snad se časem zlepší jeho chut jako byla v. r.1985.
Re: Kupuji jen Lounské Pivo, (emu, 13.09.2008 19:39) celé vlákno | reagovat
no chuť nevím jak se bude měnit, směrem k roku 1985 asi těžko, zato ale čekejte brzy ve schránce dopis s oznámením, že Heineken vykupuje akcie drobných akcionářů. Dostanete peníze za svůj podíl a pápá šáteček... důvod pro nákup Loun už nebude
Re: Re: Kupuji jen Lounské Pivo, (Zdeněk, 17.10.2008 00:51) celé vlákno | reagovat
Heineken se zatím malých akcionářů pivovaru Louny zbavit nemůže,proto že nemá potřebných 90%akcií.Jinak pro malé akcionáře:nezapomente si vyzvedmout listinné akcie pivovaru Louny v Praze V Zeleném ůdolí 5 č.p. 1301 Praha 4.Je to kancelář v přízemí paneláku (sídliště za Tomaerovo nemocnicí)Jinak vám je ukradnou.
Re: Re: Re: Kupuji jen Lounské Pivo, (Domorodec, 20.11.2009 21:51) celé vlákno | reagovat
Drobní akcionáři! Ani se Vám nedivím,že jste si akcie pivovaru Louny nevyzvedli.Bylo to záměr hlavního akcionáře,aby vás odradil,proto bylo předání akcií v zapadlém místě na odvráceném konci Prahy,navíc s tím,že vám (jestli chcete) dají 100Kč za jednu akcii. Nyní proběhne dražba celého balíku akcií,který jste tam zanechali. A to ještě dál od společnosti v Moravských Budějovicích. Ten koupí hlavní akcionář,získá 90% akcií a vytěsní poslední zbytek drobných akcionářů. A takové máme u nás zákony,je to běžné. ČSSD i ODS. DĚKUJEME ODEJDĚTE.
re:Heineken koupil Drinks Union,, (Džordž, 21.03.2008 09:27) celé vlákno | reagovat
jo, včera to proběhlo. KB likérka se ale oddělila.
Re: re:Heineken koupil Drinks Union,, (Honza Kočka, 21.03.2008 20:14) celé vlákno | reagovat
take jsem to slysel. Ale pak se mi donesla informace, ze z toho vcera nakonec seslo. Snad se ani nemeli setkat...mozna se ale uz brzo dockame:), nebo :(?
Heineken koupil Drinks Union, (Honza, 30.01.2008 10:10) celé vlákno | reagovat
Šušká se, že Heineken koupil Drinks Union. Rád bych věděl jestli je to pravda a co se stane dál. Ví někdo něco určitého....
re: to je kapitalismus, (Tomas Mach, 07.10.2007 08:35) celé vlákno | reagovat
Zkuste si něco zjistit o historii českého pivovarnictví než začnete naříkat. Když nepočítám války tak největší zásluhu na úpadku pivovarnictví u nás mají bolševici a jejich 40leté budování socialismu. Nebýt jich bylo by to tady dneska jako v bavorsku.Přečtete si něco o rajonizaci,úpadku pivní kultury,plošného zavírání malých schopných pivovarů v 50tých letech ,žití z podstaty ,neinvestování,zničení pivní rozmanitosti a tak bych mohl pokračovat.Před rokem 1948 bylo v čechách cca 300 pivovarů a v roce 1989 cca 70.Od roku 89 tady Vaši kapitalističtí dravci zatím výrazně nezasáhli.Těch cca 20 zatím zavřených pivovarů je důsledek zpackané privatizace,pro některý naivní vidina prosperity pod křídly větších a u dalších přeinvestování a předlužení nebo neschopnost managmentu.
to je kapitalismus, (zbyněk, 06.10.2007 18:53) celé vlákno | reagovat
jestli dojde k postupné likvidaci uvedených značek,tak je to opravdu smutné...jenže tohle je kapitalismus,kdy dravý silný obr likviduje slabšího...pár strejdů s mini pivovary to nezachrání.zkrátka musíme vyrůst s ideálů listopadu89 a chápat,že kapitál je dravec,který nešetří žádnou tradici
Co vím já, (Roman Holoubek, 26.09.2007 14:05) celé vlákno | reagovat
Mimo DU má Heineken zálusk i na jeden pivovar na Moravě. Když koupil DU, tak už pravděpodobně nebude mít momentální zájem na PMS.

Ale je v obecné nabídce (dle šuškandy) Ostravar, kterého vlastní InBev. Proto se do Ostravaru doposud investovalo jen nepatrně. Proto jedou doposud klasicky. A je možné, že v rámci globálního trhu může Heineken nabídnout jiný pivovar v jiné části Evropy a dostane Ostravar. Jeho kapacity by pak mohl přesměrovat do Brna (při uzavírce Znojma). A samozřejmě uzavírce většiny, časem možná všech nynějších z DU a ponechal by si Krušovice a Starobrno - a všude by se mohlo vyrábět vše podle potřeb. Ono přemísťovat etikety z tiskárny je levnější než přemísťovat pivo mezi Moravou a Čechami.

Tož tak ...

PS: Honzo, BON se nyní ke koupi dalších pivovarů nechystá, ale jisté překvapení by zde do pár měsíců mohlo být :-) Inu uvidíme - Modří ještě nevědí - viď Zbyňku H.
Krapet informací, (bumbrlíček, 20.09.2007 15:27) celé vlákno | reagovat
No já bydlím v Ústí a tak vím, co se šušká po hospodách. Co jsem zaslechl, tak Heineken už prakticky DU vlastní od ledna a co vyběhlo v místních novinách, tak Heineken stojí za novou lahví a etiketami všech piv - Zlatopramen, Březňák, Louny a Dačický. Slučovací valnou hromadu taktéž vyvolali oni a teď už se jenom pivovary předají a začne modernizace. Jinak na stránce Drinks Union je už od ledna dotaz na věk a to český pivovar nedělá. Stačí se na téže stránce podívat do rubriky Kariéra a je jasno...
Probuďtě mě z toho špatného snu :-(, (MirEgg, 20.09.2007 09:42) celé vlákno | reagovat
Až dojde k prodeji DU prorokuji následující. Ze začátku zůstanou tři pivovary: Brno, Krušovice a Zlatopramen. Z ostatních se přesune výroba (Hostan úplně do Brna, zbytek kromě Zlatopramenu do Krušovic), časem nastane přemalovávání hospod tak, že z hospod zmizí Louny, Kutná Hora a Březňák. Bude následovat přesun Zlatopramene do Krušovic. Malé značky půjdou jako diskonty (viz Měšťan). Mezitím se budou prodávat pivovary primárně pro jiné využití než k vaření piva (ony se na jejich místech budou krásně vyjímat hypersuper, podobně jako na Slovensku), stejně totiž budou vyrabované (představuji si to skoro jako Vratislavice po odchodu Bassu, akorát Hynek se poučí a vyčistí to důkladněji). No a pak doufám, že se na další akvizice vybodnou. Co doufám, já se o to modlím! Dej Bůh štěstí malým dobrým pivovarům!
:-((, (Standa Jakoubek, 19.09.2007 14:48) celé vlákno | reagovat
no tě prdy, to jsou informace ... :-(; od rána jsem si říkal, že cestou z práce skočím na jedno a teď už vím, že to budou Louny ... jak dlouho ještě ?
Du, (honza, 19.09.2007 14:30) celé vlákno | reagovat
Treba by ziskal prostor pro svoji expanzi v sousedicim terioriu s Krusovicema, lepsi vyuziti kapacit pivovaru v Krusovicich(pripadne duvod pro jejich rozsireni), lepsi vyjednavaci pozici pri kupovani jinych pivovaru a sdruzeni... tech duvosu by se naslo vic.
Nemyslim,, (belohlavek, 19.09.2007 14:02) celé vlákno | reagovat
ze by Heineken nutne mimo Krusovic potreboval doplnit portfolio znacek o piva DU. Co by tim ziskal? Jedine Zlatopramen, ty ostatni znacky nestoji z pohledu trhu za zminku. Spis bych povazoval za pravdepodobne zasadni rozsireni provozu v Krusovicich nebo dohodu s Interbrew o prevzeti Staropramenu i kdyz zasadni investice a zacleneni do site Interbrew tomu moc nenasvedcuje.
vypada to blbe, (Njorloj, 18.09.2007 22:09) celé vlákno | reagovat
Beha mi z tyhle spekulace pana Kocky mraz po zadech a dokonce to vypada, ze by to tak mohlo byt. Bylo by to skoda, zelenorudy satan tu dle meho nebude setrit zadnou znacku a myslim, ze pujde cestou Slovenska. Pokud pod nim skonci DU jdou tutove do kytek vsechny znacky snad krome Zlataku, kterej i tak zvodnati a vypada to, ze jsem byl v Kutny Hore pred 14 dny naposled.
Tušil jsem..., (Martin Borský, 18.09.2007 22:05) celé vlákno | reagovat
Milí pivní přátelé. Od prvního přečtení nadpisu honzova článku jsem se bál, že míří směrem DU + Heineken. Při návštěvě letošní Dočesné jsem o této akvizici Heinekenu něco slyšel... Je to bohužel pravděpodobné. Hrobař dobrého piva potom bez uzardění pozavírá tři - čtyři pivovary a Louny, Zlatopramen, Cibich či Dáča budou made in Krušovice nebo Starobrno. Laskavě si vyberte (podle toho, jestli v Čechách nebo na Moravě).
Snad lepší zpráva o zmiňovaném benešovském pivovaru. Dnes jsem se zde stavoval pro pivo a v pivovaru bylo opět troch živo - sladovna sladovala, varna vařila, lahvárna stáčela. Obchodní úsek se přesunul z budovy "před závorou" přímo do pivovaru a jejich původní kanceláře jsou určeny k pronájmu. Očividně zde začali šetřit na správném místě...
Tak vám všem přeji dobré pivo!
zadny nadpis me nenapada, (lada, 18.09.2007 21:30) celé vlákno | reagovat
to Mira Smira: K Docesne - kdyz se na medailovych mistech umisti takove "perly" jako Krusovice Musketyr a Imperial, tradicni Starobrno a jedenactka Zlatopramen, tak si bud mohu neco nepekneho myslet o clenech degustacni komise, nebo (a to podle me mnohem pravdepodobneji) nektere pivovary dodaly do souteze neco jineho nez prodavaji normalne na trhu.

to Martin Stros: Ono zalezi na tom, kolik tech mini bude. Pokud jich bude tisic, kazdy o vystavu tisic hl rocne tak tu bude mnohem stabilnejsi trh nez dnes. Rakovnik take podporuji, pro me prekvapive se uz dlouho drzi v karlovarskem Tesku a kez by to jeste dlouho vydrzelo. Netusite nekdo, jak se takovy maly pivovar dostane do takoveho gigantickeho retezce?
tvrdé peníze, (Martin Štros, 18.09.2007 18:17) celé vlákno | reagovat
Bohužel, každý podnik hledí na peníze, za což těžko někomu lze něco vyčítat. Doufám, moc doufám, že DU pod křídly Heinekenu neskočí. Ale bojím se, že asi jo.
Mě znepokojují i jiné věci - že se v poslendí době objevilo v problémech hned několik malých pivovarů (Benešov, Vyškov, Podkováň...). A i dalším se žije špatně. Podle mne je zavření některých z nich nevyhnutelné... Zdá se mi, že zažíváme černý rok českého pivovarnictví. Už aby skončil. Chtělo by to nejen vznikání mini o velikosti 100 -500 hl, to je žalostně málo. Snad se podaří obnovit i větší pivovary, jako třeba to bylo v Koutě, Rakovníku nebo i Kácově. Budu jim svou spotřebou maximálně pomáhat.
není nic jistého, (Evžen, 18.09.2007 17:31) celé vlákno | reagovat
podle poslední šuškandy se dává dohromady v Lounech skupina podnikatelů kteří chtějí tomu pražskýmu Pepíkovi vyškubnout místní pivovar a zachránit tak alespoň něco českého.
12
Vyhledávání