úvod
homepage

Komentáře

článku: V temném stylu II.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

To Chody, (Jiri.J, 13.09.2007 08:05) celé vlákno | reagovat
Aby bylo tedy jasno. Už několikrát jsem se zmínil, že Michael Jackson nás velmi inspiroval.
A jak jsem již napsal: "Michael Jackson byl jen jeden a nikdo jej už nenahradí. Jeho následovníci budou po něm už jen paběrkovat". Tak my také pouze paběrkujeme.
Co se týče popisu technologií výroby (Schwarzbier a Berliner Weisse) jsou to informace slepené z více zdrojů, včetně návštěv pivovarů. Několikrát se nám stalo, že technologie, kterou popisoval Jackson už byla dávno změněna a modernizována (např. Lindemans, Berliner Weisse, Stein Bier ad.). Pokud užíváme, některé slovní vazby a obraty jako M.J. tak to je holt naše smůla. Rozhodně si neděláme žádné literární ambice, proto je text psán, tak jak je. Jde nám o to spíše rozšířit poznatky a doplnit nová fakta. Pro mě je pivo koníček a nic víc. K čemu by bylo opisovat nějaký text a prezentovat jej pod svým jménem?

Připadalo nám zbytečné uvádět na pivním webu zdroje, nejedná se přece o vědeckou práci, ani publikační činnost v "klasickém pojetí". Proto není dle mě nutné doprovázet text kompletním citačním aparátem, dle ISO. Naše zdroje jsou například i publikace z r. 1942, 1910. Samozřejmě, že v tomto směru využíváme bohatě i M. Jacksona, ale nemám pocit, že ho opisujeme.
Co se týče degustovaných piv, tak jsme všechna skutečně měli. Máme pečlivě vedenou databázi v elektronické podobě, takže je vždy po ruce. Naštěstí máme také dost přátel, které neustále otravujeme, obtěžujeme a úkolujeme. Oni nás za to na oplátku zásobují novými druhy piv, třeba z USA.
Např. japonské Schwarzbier a dortmunder o kterém ještě bude řeč nám dovezl sládek Jirka Kotýnek vařící nyní v Japonsku.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání