úvod
homepage

Komentáře

článku: V temném stylu II.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Odpověď - to M.Štros, (Petr Žalio, 12.09.2007 19:53) celé vlákno | reagovat
Nevím, co myslíte opisováním? Jediná věta v článku, kterou používá MJ, a která se nám velmi zalíbila a s oblibou ji používáme je: "Je to dobrá ukázka daného stylu" O ničem dalším nevím.

Co se týče zmiňovaných piv a jejich hodnocení, tak ty opisujeme z našeho seznamu, který si vedeme při pečlivém ochutnávání těchto značek, či s degustací přímo v pivovarech. Tz. všechny piva co zde uvádíme jsme ochutnali.
Pokud je mi známo, tak z těchto Schwarzbierů se zmiňuje MJ pouze o 3 z nich. Co se týče aktuálnosti, tak degustace Schwarzbierů, o kterých se zde zmiňujeme proběhla před 10 měsíci-což zase není tak dlouhá doba?

Je také ale pravda, že nám dlouhou dobu encyklopedie MJ sloužila jako dobrý průvodce po evropských pivovarech. A také jsme mu nikdy neměli za zlé, když jsme přijeli do nějakého pivovaru ve Francii, Belgii či Německu a ten byl již dávno nefunkční.
Hold při takovém množství se nedá vše uhlídat. Hodně pivovarů stále ještě nevlastní internetové stránky a těžko se dá dozvědět, že např tisíc km vzdálený pivovar někde v EU již pře rokem zrušili.
I MJ, na svých aktualních stránkách píše, mimo jiné, o Biére de Garde - Septante 5, že se stále vaří v Brasserie Moderne de Terken v Roubaix a on se již min.2 roky vaří licenčně v Brasserie Grain ď Orge v Ronchinu, protože Terken byl uzavřen.
A takových neaktuálních věcí tam má také víc než dost. Ale to se bohužel opravdu nedá vše zachytit.

V CZ je to pro Vás jednoduché, Martine, ale jak se k Vám dostane info a tom, že zanikl nějaký farmářský pivovárek někde v Normandii či hospodský pivovar v bavorských Francích?

Pokud něco z našeho článku již není aktuální, tak se omlouváme a budeme rádi, když nás někdo z čtenářů upozorní, stejně jako v článku o Märzenu a již neexistujícímu pivovaru v Dachau.

Také nevím co si přivlastňujeme?

Jo a mimochodem žádní novináři nejsme, takže to nemůže být ani novinářská práce:)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání