úvod
homepage

Komentáře

článku: Trend dneška: konzumace piva v prémiových provozovnách roste

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Místo původu - není důležité, (Petr Žalio, 07.08.2007 14:01) celé vlákno | reagovat
Musím se zastat J. Jobánka a trochu vám oponovat. Místo původu vaření piva není vůbec důležité. Pokud se nejedná ovšem o typ Lambic, který nelze uvařit nikde jinde než na jih od Bruselu, protože jsou zde přítomny mikroorganismy, které jsou nezbytné pro tzv. sponntání fermentaci piva-bez tohoto druhu mikroorganismu by nedošlo ke kvašení. Jinde na světě nebyl zatím tento druh objeven (Lambic zkoušeli vařit v Japonsku i V Nova Scotia v Kanadě místní nadšenci-bez úspěchu). Tz zde je opravdu nutnost vařit toto pivo v oblasti původu. U jiných druhů toho však není vůbec třeba. Je zcela jedno kde pivo vaříte. Důležité jsou technologické postupy a suroviny a um, zkušenosti a recepty konkrétního sládka. O tom Vás můžou přesvědčit stovky pivních nadšenců v Evropě, kteří si pronajímají některé pivovary aby si zde uvařili své vlastní pivo. Výsledky jsou fantastické! Znám osobně např Honzova kamaráda Guida z Belgie, který vaří po různých pivovarech (tam,kde jsou zrovna volné kapacity) různé pivní druhy a konečný produkt strčí hravě do kapsy spoustu malých belgických pivovárků s dlouholetou tradicí.
A USA? tam existují stovky homebrewářů, kteří to dělají podobně nebo si vaří doma na zařízení, které si udělají jen tak na koleně. A výsledek? To raději nechtějte ani slyšet nebo se Vám začnou zbýhat sliny..
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání