úvod
homepage

Komentáře

článku: Trend dneška: konzumace piva v prémiových provozovnách roste

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

původ, (Petr Žalio, 10.08.2007 20:37) celé vlákno | reagovat
Jaké faktory máte na mysly? Ano, samozřejmě, je rozdíl jestli je varna z mědi či nerezu, jaký má tvar ap.stejně jako další tech. postup, doba atd atd. Ale myslím. že jsme odbočili od původu debaty těchto komentářů a bavíme se tím pádem každý o jiné věci a tím si nerozumíme. Začalo to komentářem J.J. o Imperial Russian Stoutu na Flédě, kde píše, že je jedno zda se to vařilo v Žamberku a nebo kdyby se to navařilo třeba v pivovarské domě. Vy jste nesouhlasil a já se ho zastal, protože by to pivo bylo opravdu stejné nebo skoro stejné , pokud by byly dodrženy stejné podmínky-tz. že stejný druh piva se dá uvařit v bodě A, B, i C pokud ho vaří jeden sládek, ze stejných surovin, stejným technologickým postupem, na stejných zařízeních, ze stejných materiálů. Pivo není víno aby záleželo na ostatních faktorech (půda, počasí, klima, terén, prostředí zrání, mikroorganismy a jiná specifika atd)
Co se týče vody z vodovodu, každá vodárna upravuje vodu jiným způsobem. Některá upravuje vodu jinýma chemickýma sračkama než druhá, tak v tom vám dám za pravdu jako hydro... Pivovary si ji pak dál ještě upravují dle svých potřeb.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání