Avar: tak to se může stát jen v CZ. Možná ještě v Rumunsku:)
Cena piva:
no za vysokou kvalitu se hold platí. U speciálních piv jako jsou třeba belgická se musí zákonitě cena vyšplhat daleko výš než u obyčejného českého ležáku. Kromě použití kvalitních surovin a více typů chmele, sladu, koření atd., je třeba do ceny také započítat i velmi náročnou a dlouhou výrobu, která trvá i několik let!!
Když jedna várka zraje ve sklepech třeba 2-3 roky, jak je to u např u některých belgických či anglických typů piva, tak se to samozřejmě musí promítnout do ceny.
A to nemluvím o některých pivních šampaňských. Mladé pivo se musí vozit z Belgie do stovky km vzdálených vinných sklepů v Champagne ve Francii a tam pokračovat klasickou a a náročnou technologii, jako při výrobě šampaňského.
Pak teprve převést zpět do sklepů pivovaru v Belgii a nechat dlouho zrát. Atd...
Za kvalitní víno taky dáte 700-a více Kč a ne 40,- jako za krabicové nebo stolní.
Takže proč by to nemělo být u piva, které je daleko technologicky náročnější na výrobu než víno..?
No a když si potom dám takovou lahůdku, pamatuji si tu fantastickou chuť a vzpomínám na to hodně dlouho a těch peněz vůbec nelituju.
Ale když vypiju 20 českých ležáků (ne všech, podotýkám:)), tak z toho mám jen špatnej pocit, že jsem si pokazil zdraví, na chuť radši ani nevzpomínám a lituju těch peněz co jsem za ně vyhodil.
Takže každý to má postavený asi jinak:)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Cena piva:
no za vysokou kvalitu se hold platí. U speciálních piv jako jsou třeba belgická se musí zákonitě cena vyšplhat daleko výš než u obyčejného českého ležáku. Kromě použití kvalitních surovin a více typů chmele, sladu, koření atd., je třeba do ceny také započítat i velmi náročnou a dlouhou výrobu, která trvá i několik let!!
Když jedna várka zraje ve sklepech třeba 2-3 roky, jak je to u např u některých belgických či anglických typů piva, tak se to samozřejmě musí promítnout do ceny.
A to nemluvím o některých pivních šampaňských. Mladé pivo se musí vozit z Belgie do stovky km vzdálených vinných sklepů v Champagne ve Francii a tam pokračovat klasickou a a náročnou technologii, jako při výrobě šampaňského.
Pak teprve převést zpět do sklepů pivovaru v Belgii a nechat dlouho zrát. Atd...
Za kvalitní víno taky dáte 700-a více Kč a ne 40,- jako za krabicové nebo stolní.
Takže proč by to nemělo být u piva, které je daleko technologicky náročnější na výrobu než víno..?
No a když si potom dám takovou lahůdku, pamatuji si tu fantastickou chuť a vzpomínám na to hodně dlouho a těch peněz vůbec nelituju.
Ale když vypiju 20 českých ležáků (ne všech, podotýkám:)), tak z toho mám jen špatnej pocit, že jsem si pokazil zdraví, na chuť radši ani nevzpomínám a lituju těch peněz co jsem za ně vyhodil.
Takže každý to má postavený asi jinak:)