úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo v české společnosti v roce 2006

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

konopné, (Tomáš Semrád, 10.08.2007 08:03) celé vlákno | reagovat
No vždyť říkám, že by to chtělo více "okonopit". Jinak jako marketingový tah dobrý, chuťově jsem od toho, přiznám se, také čekal něco víc, výraznější. Srovnání s jinými konopnými pivy bohužel nemám, takže na druhou stranu nemohu udělat sám pro sebe srovnání.
Konopí z Nové Paky, (Michal Rambousek, 09.08.2007 16:26) celé vlákno | reagovat
Naprosto souhlasím s Weetkem. Konopné z Paky mě taky příliš nenadchlo, bylo takové nijaké, ani dobré ani špatné. A protože asi nejsem ten správný typ, který by uspokojen psychologickým rozměrem tohoto výrobku v podobě výjimečnosti přídavku konopí, tak si ho hned tak znovu nekoupím.
Konopí z Protivína?, (Weetek, 09.08.2007 16:07) celé vlákno | reagovat
Já měl za to, že konopné pivo na export vyrábí Protivín. Znám takovou etiketu s jakousi ženštinou a kytkami trávy. Sám ji nemám, ale v novinkovém servisu tištěného sběratelského časopisu Svět piva bývá občas uváděna. Fyzicky jsem to pivo ale nikdy neviděl, natož ochutnal.

Přiiznám se, že to novopacké konopné mi jako velký šlágr nepřipadá, spíš jako takový marketingový kousek.
konopné z Nové Paky, (Tomáš Semrád, 09.08.2007 14:35) celé vlákno | reagovat
Tuším, že ten zákazník pro konopné pivo z Nové Paky pochází ze Švýcarska.
Svitavy a konopí, (Roman Holoubek, 09.08.2007 14:01) celé vlákno | reagovat
Konopné pivo vyráběné v licenci v Nové Pace je pro stejného zákazníka, jako bylo ve Svitavách. jen po ukončení Svitav hledal zákazník jiného výrobce u nás. Ba šlo i o stejnou etiketu.
Regent - nevím - je to pro mne první informace.
Regent, (Tomáš Semrád, 09.08.2007 13:57) celé vlákno | reagovat
Díky za info, jsem lačný po každé informaci od Regentů:-)
to Tomáš Semrád, (Standa Jakoubek, 09.08.2007 13:09) celé vlákno | reagovat
můžu jim napsat mail, třeba mi odpoví; až budu mít zpracovaný fotky z dovolený (kolega je má má na přenosným disku a nějak s tím otálí), můžu ti poslat nafocenou třetinkovou flašku
konopné pivo, (Tomáš Semrád, 09.08.2007 13:05) celé vlákno | reagovat
Hm, zajímavá zpráva. Regent a konopné pivo. Stando a nemohl bys zjistit info kam se z Třeboně to jejich konopné pivo exportuje?
Mám pocit, že konopné pivo vařil svého času i Pivovar Svitavy (dej mu bůh lehkou zem)...
konopné pivo, (Standa Jakoubek, 09.08.2007 12:17) celé vlákno | reagovat
nemáte někdo přehled, které všechny pivovary u nás dělají konopné pivo ? při nedávné návštěvě Třeboňského pivovaru jsem zjistil, že i Regent ho vaří, ale pouze na export
Konopí, (Tomáš Semrád, 09.08.2007 11:09) celé vlákno | reagovat
Konopné z Nové Paky, ano potvrzuji, zajímavá pivní věcička, akorát toho konopí by tam mohlo být rozhodně víc!:-)
NP, (JR, 09.08.2007 10:21) celé vlákno | reagovat
Nová Paka byl lihový hlavožaludkový smrťák např. Valdštejn, jež svého času jsme ochutnávali U Broučka na Smíchově, taková hospoda v úrovni patra s VW zvenku zaraženým do zdi. V poslední době se zlepšují, hemp valley bylo pitelné a na poslední produkci v řadě - tm. Podkrkonošským už jsem si pochutnal , sv. taky jde.
kouřová, (Tomáš Semrád, 09.08.2007 07:58) celé vlákno | reagovat
Ty Zbyňo a nepil jsi to novopacké někde na zahrádce pod komínem, kterej čadil a čadil :-)....
To je samozřejmě lehký pivní tón po ránu, avšak až si Novou Paku koupím, určitě se na to zaměřím, díky za zajímavý postřeh
Nová Paka ?!, (Martin Štros, 08.08.2007 18:20) celé vlákno | reagovat
no panečku, tak vidíte, oni v Nové Pace vaří rauchbeer! tak vida že ten český trh neni tak nudný, jak si někteří stěžují !
;-)
novopacká příchuť, (Jiří Kaňa, 08.08.2007 14:52) celé vlákno | reagovat
No vida, Zbyňku, zajímavej postřeh... Já už zas léta v souvislosti s Novou Pakou mluvím o příchuti spálené gumy (které jsem posléze přišel na chuť...).
Příchuť kouře z uhlí, (Zbyněk Holan, 08.08.2007 13:41) celé vlákno | reagovat
Sám pro sebe jsem si příchuť všech novopackých piv definoval jako uhelně kouřovou. Tuto chuť jsem necítil u žádného jiného piva, které jsem dosud degustoval. (Schválně si vzpomeňte až půjdete na podzim či v zimě nějakou vesničkou/městem, kde ještě topí uhlím a nadýchněte se. Myslím, že ucítíte tu vůni, kterou má novopacké pivo ukrytou v chuti) ! Dumal jsem jak je to možné a nevěděl. Až jednou, letos na jaře, jsem potkal bývalého sládka z Nové Paky a tento svůj dojem jsem mu sdělil. Potvrdil mi můj dojem a poskytl vysvětlení. V Nové Pace mají vlastní sladovnu s kotelnou na uhlí! Tak to bude asi ten důvod...
Nová paka a její chuť, (Tomáš Semrád, 03.08.2007 09:19) celé vlákno | reagovat
Co se týká diskuse ohledně sortimentu piv z pivovaru Nová Paka, pak já přidávám pouze velké chuťové plus. Nejvíce mi chutná "Výroční" alias "Podkrkonošský speciál" světlý. Samozřejmě ne všechno jsem z Novopackého portfolia vyzkoušel, ale výše uvedené pivo je skvělé.
A ještě něco, to že pivo má buď velké příznivce či stejně intenzivní odpůrce, svědčí o jeho ryze specifické chuti, žádná unifikace. A to je právě to co dělá chuťově rozmanitý pivní trh, i když na taková piva panují od pivařů rozdílné názory...
Nová Paka, (Karel, 14.12.2006 17:03) celé vlákno | reagovat
Já netvrdím, že třeba Kumburák je špatné pivo, to vůbec ne. Za sebe doufám, že ho někdy ochutnám. Ale srovnávejme srovnatelné. G ani St taky o sobě neprohlašují, že jsou to prémiová piva, je to spotřební zboží určené pro každodenní nepříliš drahé použití. Což bych si troufl tvrdit, že je Brouček taky. A pokud si někdo koupí Broučka v pet flašce, a bude mít 2x po sobě stejnou chuť, jako jsem měl já, vrátí se s chutí k Plzni nebo Praze. Minimálně takový Branik 10 je daleko chutnější. Takové opovrhování "většinou lidí " mi přijde pouze jako zvyšování svého malého ega a sebevědomí.
...proc ne, nekdo rad to a nekdo ono, (Njorloj, 14.12.2006 10:58) celé vlákno | reagovat
2 Karel: proc ne - nechutna Vam - priznavam ze se v souvislosti s Pakou setkavam s tim, ze bud ji nekdo miluje nebo nevidi, skoro nikdy nic mezi tim - ma hoodne zvlastni a charakteristickou chut a ja patrim mezi fandy (vsak si to taky mezi Svijanysty pekne odnasim :-) ) Kazdopadne Broucek souhlasim, je opravdu nic moc, ale Krystof (11) a Kumburak (12) nebo Podkrkonossky special (jak svetly tak tmavy 13) jsou pro me perfektni, navrch je to pivovar, k jehoz kominu mam nejblize :-) Zkuste jiny vyber Valdstejn a Broucek nepatri mezi piva s charakteristickou packou chuti.

Jen pro info: pokud by nekdo jel vlakem pres Starou Paku (velky zeleznicni uzel) doporucuji od nadrazi sebehnout (asi 300 metru) do hospody Sokolovna pod nadrazim - sice v prisernych barvach G a Kozla, ale je tu k dostani epesni Kumburak a kvasnicovy!!! Krysof (jezdim sem na nej) o kousek dal je pak hospudka ci chcete-li bar, kde je na vyber dalsi packe pivo - paka nema pivovarku a tady je opravdu paka vyborna a lze se tu i vyborne najist (az na ty rude ubrusy a duchodce cucajici Kozla :D )
to Karel - Nová Paka, (Standa Jakoubek, 14.12.2006 08:31) celé vlákno | reagovat
také občas v Bille koupím tyto značky; už tím, že je prodávají v 1,5l petflaškách, dávají najevo, že se nejedná o speciály pro chvíle sváteční, ale o lehce konzumní pivka pro zahnání žízně; přesto všechno naprosto nesouhlasím s myšlenkou, že "... kam se hrabou na plzeňské nebo pražské pivo"; nějakáho staráče nebo géčko strčej hravě do kapsy; ještě k Nové Pace - letos na Dočesné v Žatci jsem hojně pobyl u jejich stánku a překvapil mě sortiment i chuť - obojí velmi mile :-)
to Njorloj Nová Paka, (Karel, 13.12.2006 20:49) celé vlákno | reagovat
Nevím, na co jste pyšný. Koupil jsem si v Bille Novopackého Broučka a Valdštejna. Otevřel jsem je... a velké zklamání. S plzeňským a pražským se nemůže rovnat. Dost tragické pivo. Zkusím ho koupit znova, třeba to byla špatná várka. Ale pokud bude stejné, tak kam se novopacké blivajzy hrabou na plzeňské nebo pražské pivo.
12
Vyhledávání