úvod
homepage

Komentáře

článku: Pod křídly kladenského Vorla

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Kde se pivo daří, tam se dobře vaří., (Revere, 19.05.2008 12:20) celé vlákno | reagovat
Pivo Vorel jsem okusil poprvé na jaře roku 2007. Zemitý muž v teplákách, který má jen 15% chuťových pohárků, staví si svépomocí technologická zařízení a nutí své zaměstnance testovat divoké výsledky jeho pivovarnických pokusů dříve, než jim povolí Gambrinus, je rozhodně nepřehlédnutelnou postavou na české pivní scéně. A debaty s ním i s jeho hosty vydají na menší publikaci lidové slovesnosti. "Ty hele, než se vrátí Vorlíček... já si dal minule před vejplatou ty jeho piva dvě, vono je to levnější, viď... jdu domu nafouklej jako dycky, tak si chci jako prdnout, než vlezu do busu a, ty vole, bláto na hřišti!" Kdo se nenaučí vařit pivo za půldruhého roku, nenaučí se to asi nikdy. Poslední vzorky, přinesené v petlahvích jsem, až na tři decky od každého, vylil do dřezu. Tohle opravdu nemám zapotřebí. On to pan Vorlíček, dle vlastních slov, také nepije. Podezírám ho, že se bojí o těch svých zbývajících patnáct procent. Ani se sty procenty by to nerozeznal od zkvašeného ovocného vína řízlého octem ve sklence od turecké kávy.
Re: Kde se pivo daří, tam se dobře vaří., (M. Štros (emu), 19.05.2008 18:33) celé vlákno | reagovat
Já osobně se divím, že ještě nikoho nenapadlo udělovat pivům nějaké anticeny. Něco jako patok roku. Byla by to zajímavá soutěž. Na medailové pozice by si kromě Vorla, jenž by asi celou soutěž opanoval, brosil zuby určitě i krumlovský Eggenberg a krušovická desítka ;-)
Re: Re: Kde se pivo daří, tam se dobře vaří., (Dwarf, 20.05.2008 11:54) celé vlákno | reagovat
tyhlety rádobyobjektivní názory mám nejradši... třeba já jsem ta vzácná výjimka, která U Konvalinků měla 3 výborná piva :-) o (ne)qalitě dalších jmenovaných nevím nic...
Re: Re: Re: Kde se pivo daří, tam se dobře vaří., (JR, 20.05.2008 16:39) celé vlákno | reagovat
Měl jsem tam taky jednou světlé a to bylo vynikající. Ovšem při předchozí první návštěvě tmavé nebylo tím čím by mělo být.
Re: Re: Kde se pivo daří, tam se dobře vaří., (Libor, 20.05.2008 12:29) celé vlákno | reagovat
ad: Vorel- z vlastnej skúsenosti: nič horšie som zatial nepil, Krušovice som posledne nedopil, a Eggenberg - minulé leto vo Formanke v ČK - špička
Pivo Hrůza, (Pepik, 08.03.2008 20:55) celé vlákno | reagovat
Je to strašná hrůza to pivo pít, šizunk prvního kalibru....Vorlíčku styď se
Re: Pivo Hrůza, (Martin Štros, 09.03.2008 19:33) celé vlákno | reagovat
Ono to pořád ještě funguje? Ach jo..
Vorel a vanoce, (honza, 04.09.2007 01:01) celé vlákno | reagovat
jak to tak ctu, Vorel ani zatim nejspis nestoji o normalni "vyrobu". Videl nekdo, v cem to vari? Pokud to je sud od sudu ruzne, neni to spis takovy prerostly homebrewing?
Vorel..., (Martin Štros, 03.09.2007 22:29) celé vlákno | reagovat
Kladno podle mě do Vánoc nevydrží. Už po pár měsících mají tak špatnou pověst, že to snad nemá obdoby. Kdybych měl někomu dát tip na pivo v Kladně, tak zvolím klidně radši Géčko nebo Krušovice než tohle... ale už jsem to tu psal dřív a vlastně jsem to byl já, kdo tu s kritikou vorla začal.
spokojenost, (Zbyněk Melichar, 23.08.2007 13:56) celé vlákno | reagovat
upřímně řečeno, i já byl s chutí Vorla spokojen než došel sud a byl naražen nově dodaný z nové várky... po 1. loku jsem pivo musel reklamovat pro naprostou nepitelnost a naprosto neskutečnou kyselost... ale začátek byl v pořádku
to jr, (Luděk, 23.08.2007 13:06) celé vlákno | reagovat
Tak to jsi první spokojený pijan kladenského Vorla co znám. Gratuluji!
to je to město, (jr, 23.08.2007 11:42) celé vlákno | reagovat
Černý Vorel chutnal jak stout, ale kdyby byl nedoleželou osmičkou - speciální ping-pongové pivo. Doporučuji k tomuto sportu, který si můžete zahrát za malý poplatek i s výpůjčkou vybavení ve vedlejším sále. Na světlé jsem měl štěstí - klasické kvasnicové, po kyselosti ani stopa, příjemně hořké, mazlavé, krásně pitelné.
Galerka se tam schází vybraná, doporučuji zájemcům o sociologii - hledání zapomenutého času.
Jenom v rychlosti, (Sladek CZ, 22.08.2007 23:26) celé vlákno | reagovat
Odladovani vyroby nemuze znamenat "odkyselovani", piva jak bych soudil podle popisu vasich zkusenosti. Pivovar jakekoliv velikosti se da najet, a vicemene se musi najet, hned napoprve, jinak ma sladek problem. Odladovani potom jsou uz jen jemne zasahy do vyroby, ktere by bezny konzument nemel zaznamenat.
Nebudeme si nic nalhavat, ale u Vorla asi uz nejde o odladovani.
jak dlouho normalne trva odladeni vyroby?, (lada, 22.08.2007 17:28) celé vlákno | reagovat
Pivo pouze konzumuji, pres vyrobu jsem naprosty laik, ale chapu (zivim se vyrobou neceho jineho), ze prvni varky se proste nepovedou. Proc ale zrovna zde jsou problemy? Jine minipivovary oteviraji az po delsim ustaleni kvality? Jak dlouho po uvareni je poznat, ze je zle?
Vorel podivuhodné chuti, (Luděk, 22.08.2007 15:24) celé vlákno | reagovat
Moje zkušenost je z 17. června a také jsem svoje řekl na Chodyho PI - děkuju weetkovi za skoro doslovnou parafrázi mého vyjádření v poslední větě :-)
kladno, (libor, 22.08.2007 12:38) celé vlákno | reagovat
Dovolím si znova odcitovať časť z môjho článku. Podobnosť čiste náhodná? Nemyslím.....

Ďalšia cesta z Rakovníka smerom po našej trase nám ponúkla možnosť ochutnať pivo z minipivovaru v Kladne. Po príchode do reštaurácie mali všetci chlapi v rukách G, na moju žiadosť o „kladenské“ čašník reagoval v pohode, do pár sekúnd predo mnou stál pohár s kladenským Vorlom. Vyzeralo výborne (pekná pena, zakalené...) aj vôňa bola v proriadku. Po napití ma takmer prehlo. To bola hrôza. Nech mi všetci odpustia, možno som mal smolu na zlú várku, ale to bolo to najhoršie pivo aké som doteraz kedy pil. Až pri odchode som si všimol, že miestny štamgasti sa na mne vcelku dobre zabávali....
Vorel, (Zbyněk Melichar, 22.08.2007 08:50) celé vlákno | reagovat
byl jsem tam na konci qětna (viz článek na Chodyho stránkách PI) a musím říct, že s kyselým nepitelným pivem se tam setkalo už dost lidí na to, aby se to už neopakovalo... žel se tak děje stále
Vyhledávání