úvod
homepage

Komentáře

článku: Severočeské pivo na jihu Čech

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

..., (Martin Borský, 27.08.2007 22:01) celé vlákno | reagovat
... i když mám svijanské pivo moc rád, překvapivě se pod tímto článkem rozjíždí diskuse o slovenském pivu. Tak do toho! Minulý týden jsem se vrátil ze služebky ze Slovenska a tak přikládám pár mých degustačních postřehů.
Nemilým překvapením mi byla piva z Popradského pivovaru. Jestliže jsem si před 2 roky na dovolené popradského Kamzíka pochvaloval, teď lze mluvit o pivní katastrofě. A to i u Tatranu 12°. Odpudivá kvasničná až autolyzační chuť... Alespoň trochu pitelná byla 10° Tatran a Staročesko Pivo (stejná chuť, o 1SKK jiná cena). Překvapivě nejvíce pitelné z popradských bylo nealko. Barva sice žádná, ale chuť jakž takž...
Další nepříjemný zážitek mi připravili ve velmi drahé kolibě U Tinkera pod Tatranskou Poliankou. Ke skvostnému jídlu totiž podávali Topvar. Jeho chuť mi přišla podobná veltlínu, což u piva vnímám jako velký průšvih. Zbytek večera jsem zůstal na skutečném vínu...
Naproti těmto nepříjemnostem jsem díky zastávce na zpáteční cestě doma ochutnal bytčianský Popper 10°, 12° světlé, 10°tmavé (a Palatín - 12°tmavé). Obě desítky a světlá dvanáctka mě velmi potěšili a jistě bych si je dovedl představit jako slovenský pozdrav v mé Pivní Klenotnici. Dvanáctka Palatín byla na mě snad poněkud více sladká, ale jinak čisté chuti.
Při konzumaci produkce Haineken Slovensko jsem si jen potvrdil již známé:"nuda, nuda, šeď, šeď".
M
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání