Komentáře
článku: Severočeské pivo na jihu Čech
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Dobrý den kde bych mohl v okrese Příbram koupit sudove Svijanské pivo děkuji Brenner
Tiež si myslím, že najlepšie Č-S pivo robia malé pivovary.
V Česku je situácia oveľa lepšia ako na Slovensku. Tamojšie
Svijany, Nymburk, Primátor sú naozaj skvosty.
Na Slovensku mi najviac chutí Steiger a Popper. A univerzály
je potom stále Budvar. Bože ochraňuj ho pred privatizáciou.
To by bol jeho koniec.
Pivovar v Žatci rozhodně nevyrábí jen 10 000 hl ročně, jak píšete, ale 25 000 - 30 000 hl ročně, taková oprava ;-)
Svijany jsou moje velmi oblíbená značka a to že jsou v Jižních Čechách jsem vůbec nevěděl. V každém případě mám radost, že se tu objevují, když místní piva, jako třeba Regent pomalu ale jistě mizí.
Jen mám obavy, aby svijanskému pivovaru stále stačila kapacita, aby náhodou nedošlo na "moderní technologie".
Jen mám obavy, aby svijanskému pivovaru stále stačila kapacita, aby náhodou nedošlo na "moderní technologie".
... i když mám svijanské pivo moc rád, překvapivě se pod tímto článkem rozjíždí diskuse o slovenském pivu. Tak do toho! Minulý týden jsem se vrátil ze služebky ze Slovenska a tak přikládám pár mých degustačních postřehů.
Nemilým překvapením mi byla piva z Popradského pivovaru. Jestliže jsem si před 2 roky na dovolené popradského Kamzíka pochvaloval, teď lze mluvit o pivní katastrofě. A to i u Tatranu 12°. Odpudivá kvasničná až autolyzační chuť... Alespoň trochu pitelná byla 10° Tatran a Staročesko Pivo (stejná chuť, o 1SKK jiná cena). Překvapivě nejvíce pitelné z popradských bylo nealko. Barva sice žádná, ale chuť jakž takž...
Další nepříjemný zážitek mi připravili ve velmi drahé kolibě U Tinkera pod Tatranskou Poliankou. Ke skvostnému jídlu totiž podávali Topvar. Jeho chuť mi přišla podobná veltlínu, což u piva vnímám jako velký průšvih. Zbytek večera jsem zůstal na skutečném vínu...
Naproti těmto nepříjemnostem jsem díky zastávce na zpáteční cestě doma ochutnal bytčianský Popper 10°, 12° světlé, 10°tmavé (a Palatín - 12°tmavé). Obě desítky a světlá dvanáctka mě velmi potěšili a jistě bych si je dovedl představit jako slovenský pozdrav v mé Pivní Klenotnici. Dvanáctka Palatín byla na mě snad poněkud více sladká, ale jinak čisté chuti.
Při konzumaci produkce Haineken Slovensko jsem si jen potvrdil již známé:"nuda, nuda, šeď, šeď".
M
Nemilým překvapením mi byla piva z Popradského pivovaru. Jestliže jsem si před 2 roky na dovolené popradského Kamzíka pochvaloval, teď lze mluvit o pivní katastrofě. A to i u Tatranu 12°. Odpudivá kvasničná až autolyzační chuť... Alespoň trochu pitelná byla 10° Tatran a Staročesko Pivo (stejná chuť, o 1SKK jiná cena). Překvapivě nejvíce pitelné z popradských bylo nealko. Barva sice žádná, ale chuť jakž takž...
Další nepříjemný zážitek mi připravili ve velmi drahé kolibě U Tinkera pod Tatranskou Poliankou. Ke skvostnému jídlu totiž podávali Topvar. Jeho chuť mi přišla podobná veltlínu, což u piva vnímám jako velký průšvih. Zbytek večera jsem zůstal na skutečném vínu...
Naproti těmto nepříjemnostem jsem díky zastávce na zpáteční cestě doma ochutnal bytčianský Popper 10°, 12° světlé, 10°tmavé (a Palatín - 12°tmavé). Obě desítky a světlá dvanáctka mě velmi potěšili a jistě bych si je dovedl představit jako slovenský pozdrav v mé Pivní Klenotnici. Dvanáctka Palatín byla na mě snad poněkud více sladká, ale jinak čisté chuti.
Při konzumaci produkce Haineken Slovensko jsem si jen potvrdil již známé:"nuda, nuda, šeď, šeď".
M
a sme zase pri tom Gambrinuse,máte čistú pravdu,to pivo už nie to čo bolo pred pár rokmi, ovela chutnejšie pivá sú z minipivovarov a menších pivovarov.
Mimochodom môžem spomenúť Žatecký pivovar,pred dvoma týždami som bol v pivovare, s pánom sládkom som si ho celý pozrel-samo že som pivo ochutnal bolo výborné. V súčasnosti pivovar vyrába okolo 10 000 hl ročne ale stojí to zato. Už som niekolkokrát písal o kvalitách slovenských pív,ale srdce mi hovorí povedať že najlepšie pivo slovenské je určite Urpiner - Banská Bystrica a tak isto aj Popper z Bytče. Ostatné slovenské pivá už nie sú tým čím boli pred pár rokmi (Corgoň,Zlatý Bažant, Gemer, Martiner,Topvar).
Nehovorím,že tie pivá sú špatné,ale už to nie sú tie roky pred tým.
Mimochodom môžem spomenúť Žatecký pivovar,pred dvoma týždami som bol v pivovare, s pánom sládkom som si ho celý pozrel-samo že som pivo ochutnal bolo výborné. V súčasnosti pivovar vyrába okolo 10 000 hl ročne ale stojí to zato. Už som niekolkokrát písal o kvalitách slovenských pív,ale srdce mi hovorí povedať že najlepšie pivo slovenské je určite Urpiner - Banská Bystrica a tak isto aj Popper z Bytče. Ostatné slovenské pivá už nie sú tým čím boli pred pár rokmi (Corgoň,Zlatý Bažant, Gemer, Martiner,Topvar).
Nehovorím,že tie pivá sú špatné,ale už to nie sú tie roky pred tým.
Vyhledávání
Kamil Kučera - tel. 724 240 883