Přestože Rodenbach převzala belgická společnosti PALM (není to velká nadnárodní s.) tak pivo neztratilo skoro nic ze své původní chuti. Tato lahůdka stále patří mezi ty nejlepší piva na světě, i když jsme zaznamenali velice nepatrný ústup trpkosti a kovově-železitých stop (testujeme pravidelně každý rok od začátku 90.let).
U Holborna mají 2 druhy. Doporužuji koupit oba pro srovnání+příznivá cena.
Klasický Rodenbach (5,1%alk.) je smíchaný z mladého piva (5 týdenního) a 2 roky starého piva ležícího v "rodenbachovských"dřevěných kádích.
Rodenbach Grand Cru (6% alk) je jen to čisté, dvouleté, nemíchané. Paradoxně trpčí než blended. Komplexnější, složitější-geniální (preferuji)
Chuť charakteristika: viz M.J.
Do točeného Rodenbachu se někde v Belgii podává panák grenadiny aby tak zjemnil trpkost, která může neznalým vadit.
Proto pivovar přišel s třetí verzí pod názvem Alexander Rodenbach, do kterého se přidával třešňový výtažek. Toto pivo se však již v součastnosti bohužel nevyrábí.
Takže Petře, jestli pojedete kolem Holborna, určitě neváhejte:)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
U Holborna mají 2 druhy. Doporužuji koupit oba pro srovnání+příznivá cena.
Klasický Rodenbach (5,1%alk.) je smíchaný z mladého piva (5 týdenního) a 2 roky starého piva ležícího v "rodenbachovských"dřevěných kádích.
Rodenbach Grand Cru (6% alk) je jen to čisté, dvouleté, nemíchané. Paradoxně trpčí než blended. Komplexnější, složitější-geniální (preferuji)
Chuť charakteristika: viz M.J.
Do točeného Rodenbachu se někde v Belgii podává panák grenadiny aby tak zjemnil trpkost, která může neznalým vadit.
Proto pivovar přišel s třetí verzí pod názvem Alexander Rodenbach, do kterého se přidával třešňový výtažek. Toto pivo se však již v součastnosti bohužel nevyrábí.
Takže Petře, jestli pojedete kolem Holborna, určitě neváhejte:)