úvod
homepage

Komentáře

článku: Ale či ležák, toť otázka.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Rodenbach, (Petr Žalio, 08.08.2007 14:47) celé vlákno | reagovat
Přestože Rodenbach převzala belgická společnosti PALM (není to velká nadnárodní s.) tak pivo neztratilo skoro nic ze své původní chuti. Tato lahůdka stále patří mezi ty nejlepší piva na světě, i když jsme zaznamenali velice nepatrný ústup trpkosti a kovově-železitých stop (testujeme pravidelně každý rok od začátku 90.let).
U Holborna mají 2 druhy. Doporužuji koupit oba pro srovnání+příznivá cena.
Klasický Rodenbach (5,1%alk.) je smíchaný z mladého piva (5 týdenního) a 2 roky starého piva ležícího v "rodenbachovských"dřevěných kádích.
Rodenbach Grand Cru (6% alk) je jen to čisté, dvouleté, nemíchané. Paradoxně trpčí než blended. Komplexnější, složitější-geniální (preferuji)
Chuť charakteristika: viz M.J.
Do točeného Rodenbachu se někde v Belgii podává panák grenadiny aby tak zjemnil trpkost, která může neznalým vadit.
Proto pivovar přišel s třetí verzí pod názvem Alexander Rodenbach, do kterého se přidával třešňový výtažek. Toto pivo se však již v součastnosti bohužel nevyrábí.
Takže Petře, jestli pojedete kolem Holborna, určitě neváhejte:)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání