Komentáře
článku: Spravedlivý Rychtář
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Zkuste ochutnat POLICSKOU 11 pivečko fekt super mohu doporučit
vtip je v tom, že já si nic NEDOMÝŠLEL, prostě se mi ty věty spojily ROVNOU v ten výsledek, o kterém jsem psal...
všem děkuji za pomoc v objasnění mého omylu a u sklenice s Rychtářem na shledanou :)
všem děkuji za pomoc v objasnění mého omylu a u sklenice s Rychtářem na shledanou :)
No já to teda pochopil hned, že se jedná o podíl na celkovém výstavu. V článku jsou místy informace dost nahuštěny bez omáčky, což je dobré v tom, že se čtenář rychle dozví vše důležité, ale pak někdy hrozí toto nedorozumění. Přesto si myslím, že autor chybu neudělal a spíš by to chtělo si takhle nedomýšlet.
Rychtáře jsem nikdy v životě nepil, doufám, že se mi to podaří napravit. Reference o něm slyším výborné, nejen v tomto článku, za který díky.
Rychtáře jsem nikdy v životě nepil, doufám, že se mi to podaří napravit. Reference o něm slyším výborné, nejen v tomto článku, za který díky.
omlouvám se za špatnou formulaci. jakub
říká Chody, že jsem ty věty špatně pochopil... a spojil to, co k sobě vlastně nepatří... možná to chtělo tu druhou větu odsadit... holt mám divnou logiku... co jsem dosud napsal, beru zpátky... (mám totiž žízeň na nějaký dobrý pivo) :)
Jedna várka je opravdu 150 - 160 Hl horké mladiny piva určité stupňovitosti. (npř. 10%, nebo 12% ...)
Uvedená % v článku jsou podíly jednotlivých výrobků na celkovém ročním výstavu (prodeji) pivovaru a činí cca : 12% (světlá + tmavá )- 48 %, 11%-30%, 10%-20 %, zbývající 2% je 15% Speciál + polotmavá 12% HEJTMAN.
Uvedená % v článku jsou podíly jednotlivých výrobků na celkovém ročním výstavu (prodeji) pivovaru a činí cca : 12% (světlá + tmavá )- 48 %, 11%-30%, 10%-20 %, zbývající 2% je 15% Speciál + polotmavá 12% HEJTMAN.
Omlouvám se, pouze jsem spekuloval na základě informací z jiných pivovarů a těchto 2 vět z článku: "Jedna várka je 150hl, což odpovídá i jednomu objemu kvasné kádě. Pivovar vyrobí z 50% dvanáctku, 25% jedenáctku a zbytek se podělí mezi ostatní druhy."
Z toho mi vyplynulo, že pokud se z jedné várky uvaří zároveň dvanáctka, jedenáctka i desítka, děje se tak pomocí HGB...
V tomto případě tedy nějak méně chápu, jak lze z jedné dávky udělat víc druhů piva najednou...? Leda by šlo o nepřesnou formulaci...?
Z toho mi vyplynulo, že pokud se z jedné várky uvaří zároveň dvanáctka, jedenáctka i desítka, děje se tak pomocí HGB...
V tomto případě tedy nějak méně chápu, jak lze z jedné dávky udělat víc druhů piva najednou...? Leda by šlo o nepřesnou formulaci...?
Zařízení HGB v Hlinsku nemáme a tedy ani nepoužíváme.
Náš nejsilnější speciál byla 19% polotmavá, alk. 8,8% obj.,
byla uvařena pouze jednou na Den otevřených dveří v r.2001.
Nyní pro tyto příležitosti vaříme vždy jednou za 2 roky polotmavou 13%.
Náš nejsilnější speciál byla 19% polotmavá, alk. 8,8% obj.,
byla uvařena pouze jednou na Den otevřených dveří v r.2001.
Nyní pro tyto příležitosti vaříme vždy jednou za 2 roky polotmavou 13%.
tohle já samozřejmě vím, že je rozdíl v tom, že menší pivovary vaří běžně dvanáctku, z které pak 'řežou' jedenáctku, kdežto fabriky s klidem udělají ze šestnáctky děvětapůlku... já jen, že někteří se zkratky HGB bojej víc než čert kříže a přitom tuhle technologii používá v určité míře kde kdo...
kdyz jsem mel Rychtare na degustacich venku, nejlepsi dojem udelal jejich nejsilnejsi special u vareny pred nekolika lety - 8,8%alkoholu. Ani nevim, jestli po te podobne pivo varili...
Do Hlinska se chystám už dlouho a pokaždé jsem návštěvu tohoto místa musel odložit. Tento článek mne ale navnadil.
Prostě tam musím... Jejich pivo, zejména dvanáctka patří k tomu nejlepšímu co lze u nás ochutnat.
Takže díky Jakubovi za pěknou reportáž.
Prostě tam musím... Jejich pivo, zejména dvanáctka patří k tomu nejlepšímu co lze u nás ochutnat.
Takže díky Jakubovi za pěknou reportáž.
HGB - ono taky dost zalezi na tom, k cemu se pouziva. Jestli se pivo reze o par desetinek nebo o cele stupne. To by si pak clovek nemohl ani dat Primatora, Budvar, Strakonice...
Tak jo Hlinsko!
Slavnost se uskuteční v sobotu 15.9. od 11h - exkurze pivovarem, ochutnávky speciálních várek piva značky Rychtář, ohňostroj, soutěže a další... - vstup zdarma.
Dáme si ještě vědět přeci jen je to až v září...ale píšu si do diáře!
Slavnostem zdar!
Slavnost se uskuteční v sobotu 15.9. od 11h - exkurze pivovarem, ochutnávky speciálních várek piva značky Rychtář, ohňostroj, soutěže a další... - vstup zdarma.
Dáme si ještě vědět přeci jen je to až v září...ale píšu si do diáře!
Slavnostem zdar!
Sakra, Ti ten pivovárek ale dali dohoromady! Noé varny, fasády. No, nádhera. Byl jsem tam na exkurzi cca před 13 lety a jak vidím, je zcela k nepoznání. Zkusím naskenovat fotky pro porovnání. Jinak osobně pro mě je Rychtář 12% bezkonkurenčně naším nejlepším pivem. 11% je také příjemná a myslím si, že i 15% je vynikající. K jejich tmavým produktům jsem však velmi rezervovaný. No určitě v létě nebudu jen lenošit a vyrazím za prací na exkurzi do Hlinska.
chybějí ta 3 kouzelná písmenka - HGB... jen se za to uveřejnění nestyďte :)
Super mě to navnadilo, doufám, že se tam také v dohledné době podívám.
1 | 2 |
Vyhledávání