úvod
homepage

Komentáře

článku: Malá piva v pražských minipivovarech II.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

nějak nechápu Zbyňka, (Jiri.J, 11.07.2007 07:31) celé vlákno | reagovat
To Zbyněk Holan
Nějak jsem tomu celému asi neporozuměl. Mám pocit, že jste totálně mimo mísu. Nevím, co je na tom tak hrozného obsluhovat rozjařené a přiopilé hosty. Znovu opakuji, že jsem číšníka a výčepního dělal a osobně jsem z toho žádná traumata neměl. To, že se někdo baví a jiný jej obsluhuje je obsahem profese číšníka, tak dost dobře nechápu, co by na tom mělo být tak traumatizujícího. Pokud mu vadí opilci a je zapřísáhlým abstinentem a příznivcem doc. J. Skály, tak může jít pracovat do mléčňáku.
Nevím co má Z.H. za profesi, ale já se během té své střetávám s daleko horší klientelou, než opilý host.
Doporučuji všem takovým ufňukancům práci s rodiči těžce poraněného dítěte na traumacentru, práci se skutečně těžkými alkoholiky, těžkými zločinci. Takovou klientelu znám osobně a jsem s ní téměř v denním kontaktu, ale aby mě rozházelo pár přiopilých hostů tak to skutečně ne.
Jinak jsem skutečně neslyšel o někom z číšnické profese, kdo by byl v důsledku svého povolání psychiatricky léčen (pouze sklouzne- li k abúzu alkoholu či gamblingu, což je u této profese vzhledem k situačním faktorům více rizikové). Jinak pokud už jej to tolik stresuje a je tzv. vyhořelý, není nic lepšího, než změnit profesi. Chápu, že je to náročná, vyčerpávající práce, ale rozhodně jsou profese daleko horší jak po fyzické, tak psychické stránce. Co třeba řidič MHD?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání