úvod
homepage

Komentáře

článku: V rytmu valčíku aneb Po vídeňských restauračních pivovarech (I.)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Ad Conrad Siedl, (honza, 10.07.2007 01:07) celé vlákno | reagovat
Mel jsem moznost s nim nekolikrat mluvit, tu knihu mam take. Z osobniho jednani mi prijde v pohode, miru pripadneho ovlivneni penezi pri hodnoceni lokalu nedokazu posoudit. U pivnich novinaru bych rekl, ze ma spis lepsi image...
Z vídeňských mini jen ochutnávka, (Weetek, 09.07.2007 11:39) celé vlákno | reagovat
Přiznávám rovnou, že všechny zdaleka ne. U Berlína, kde se mi to povedlo, jsem k počtu 13ti potřeboval 2 krátké návštěvy a jednu dvoutýdenní stáž (na ty vzdálenější). Takže i ve Vídni jsem stihnul (navíc v rámci "rodinné", tudíž na pivovárky primárně nezaměřené) jen pár nejsnáze dostupných. Ale určitě chci v objevování pokračovat!
A které z vídeňských mini se nejvíc líbily vám?
mini ve Vídni, (Pavel, 08.07.2007 21:08) celé vlákno | reagovat
Už se těším na pokračování, taky jsem to už o vídeňských minipivovarech chtěl napsat, znám to tam dobře, manželka je z Vídně, jsem zvědavý jestli jste stihl navštívit všechny
Ouha, (Weetek, 07.07.2007 17:29) celé vlákno | reagovat
Tak to jsem opravdu netušil, že rakouský "pivní papež" pracuje v žoldu některých pivovarů. Máte ovšem pravdu, že zmíněný Bierguide obsahuje reklam dost, což mi tak moc nevadí, aspoň je barevný :-) Protože jsem na rakouské pivní scéně nováčkem, nedokážu při nejlepší vůli rozeznat, kde si pan Seidl něco přikrášlil u pivovaru, který mi něco "šoupnul" a kde naopak pohaněl toho, kdo mu nenasypal. Pro mě bylo podstatné především to, že zcela precizně uvádí všechny pivovary, restaurační pivovary i "pivovary", ktré si na vaření piva jen hrají. Všechno se dá tak nebo onak dohledat na internetu, ale člověk s sebou přece jen pořád radši vezme knížku, než notebook s permanentním připojením.
Opět tleskám !, (Zbyněk Holan, 06.07.2007 00:40) celé vlákno | reagovat
Tvé články Weetku mám skutečně rád. Už se těším na pokračování !
Prosim, nesrovnávat, (Pavel Borowiec, 03.07.2007 19:46) celé vlákno | reagovat
Již delší dobu do zdejším diskusí nevstupuji a nekomentuji to, co je potřeba u některých článků uvést na pravou míru. Nicméně při srovnání Bierguide od pana Seidla a publikací CAMRA to prostě nelze neudělat. Rozdíl je propastný v tom, že v publikaci CAMRA nenajdete jedinou reklamu naopak rakouský pivní papež s ní, každý Bierguide doslova prošpikuje. Co je horší, kdo neplatí ten to zpravidla pocítí na hodnocení. Těším se tedy na Vaše osobní hodnocení. Seidl jako pramen hodnověrný není, což neznamená, že neumí najít kvalitní pivo nebo hospodu. Camra si naopak dokáže udržet nezávislost obdivuhodným způsobem, i když mezi autory také najdeme určité rozdíly, nikdy jsem nezaznamenal, že by respekt autorů k určité značce byl spojen s komerčním benefitem. S pohledem na Ottakringer souhlasím. Jeho Goldfassel Special patří k lepším produktům velkých rakouských pivovarů.
Vyhledávání