úvod
homepage

Komentáře

článku: Ležák a Pilsener

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Doba ležení a slad, (Jiří Jobánek, 07.07.2007 08:39) celé vlákno | reagovat
Nejsem beer technolog, tak prodávám, jak jsem koupil.
HAUSBRAUEREI ALTSTADTHOF- NÜRNBERG
Hell lager- Naturtrübe
Chmelený chmelem s Hersbrucku a Spaltu. 8 týdnů ležení. Podobně pivovar FRIEDEL a HuMMEL. Doba ležení 8 týdnů
tedy 56 dní. Dost mě to tehdy (před 10 lety taky zarazilo) Ptal jsem se na to sládků ze tří zmíněných pivovarů. Když jsem jim říkal, že u nás zraje pivo o 3 týdny déle, odpověděli mi, že to považují za příliš dlouhou dobu. Podle sládky z pivovaru Friedel záleží však v tomto směru na kvasné kultuře a sladu. Tito Braumestři tvrdili, že pak pivo ztrácí na chuti (malziger charakter). Jinak mi dále vysvětlil, že velmi záleží na výtežnosti (objem škrobů). Např. i v rámci SR rozdělují slady na kontinentální a přímořské. Větší objem škrobů, je dle Herr Friedel, na úkor chuti. On sám nakupuje slad jen od určitých producentů, kteří mají smlouvu s konkrétními zemědělci. Tak si to přeberte jak chcete. Jak jsem koupil, tak prodávám.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání