Doppelbock -
Stačí zajít na kozla a nechat si ho natočit do tupláku, sv., tm. nebo polotm.
Märzen-
Tak to je bez dizkusí, akorát nevím, jestli se ta víska jmenuje podle piva nebo naopak. Takže jedno gross nebo schön to je jedno a nebo změnit kurs a oder jeden süd Heroldu?
..ale pili se v Čechách různý věci světový a pít se budou zase, chce to dočkat ještě chvilku času a podržet slinu.
Kdo byste někdy řekl, že bude z Plzně jihoafrický pivovar??
Že Budvar bude vařit hořký výčepní pivo?
Konzervatismus si představim i jako stejnou kvalitu produkce pod značkou. Plzeň hořká plná dlouhovocasatá, Budvar hořkoslaďáček. A k tomu přidat speciálek a ten už svými vlastnostmi bude vycházet z podstaty toho jak má chutnat takový vídeňák, dortmund, irish stout.... A pokud budou čeští pivaři konzervativní též tímto stylem, konzervativní na kvalitu, pak se nemusí dělat várky takovýchto chuťovek jen na zakázku a pro venek. Bohužel kvalita světem nevládne, a pořád se ještě spíš vydělá na průměrnosti, a zahraniční vlastníci to vědí a modří také... Nechť tě chrání ruka pivopáně, Budvare. Že jsem nezůstal u popíjení těch mých speciálků a čerňáků, ale to bych teda byl taky korunovanej, ale nemusel bych vůbec smutnit.
Každej rok je to určitě jiný s tou pivoprodukcí, je pár držáků, ale jinak to kolísá za posledních několik kvartálů jsem to vychutnal ponejvíce nejlépe takto:
Stačí zajít na kozla a nechat si ho natočit do tupláku, sv., tm. nebo polotm.
Märzen-
Tak to je bez dizkusí, akorát nevím, jestli se ta víska jmenuje podle piva nebo naopak. Takže jedno gross nebo schön to je jedno a nebo změnit kurs a oder jeden süd Heroldu?
..ale pili se v Čechách různý věci světový a pít se budou zase, chce to dočkat ještě chvilku času a podržet slinu.
Kdo byste někdy řekl, že bude z Plzně jihoafrický pivovar??
Že Budvar bude vařit hořký výčepní pivo?
Konzervatismus si představim i jako stejnou kvalitu produkce pod značkou. Plzeň hořká plná dlouhovocasatá, Budvar hořkoslaďáček. A k tomu přidat speciálek a ten už svými vlastnostmi bude vycházet z podstaty toho jak má chutnat takový vídeňák, dortmund, irish stout.... A pokud budou čeští pivaři konzervativní též tímto stylem, konzervativní na kvalitu, pak se nemusí dělat várky takovýchto chuťovek jen na zakázku a pro venek. Bohužel kvalita světem nevládne, a pořád se ještě spíš vydělá na průměrnosti, a zahraniční vlastníci to vědí a modří také... Nechť tě chrání ruka pivopáně, Budvare. Že jsem nezůstal u popíjení těch mých speciálků a čerňáků, ale to bych teda byl taky korunovanej, ale nemusel bych vůbec smutnit.
Každej rok je to určitě jiný s tou pivoprodukcí, je pár držáků, ale jinak to kolísá za posledních několik kvartálů jsem to vychutnal ponejvíce nejlépe takto:
nealko - Strakonice
sedma- Chodovar
osma- Harrachov
desítka- Chodovar, Železnorudské
jedenáctka- Lipník nad Bečvou
dvanáctka výživné - Arthurs
třináctka - Master Kozel alias P.U.
čtrnáctka tm.-Koutské
patnáctka- Oslavany
šestnáctka- Příbor
sedmnáctka tm. -Berounský medvěd
osmnáctka tm.- Blučina
šestadvacítka tm. - Královská Zlatá Labuť
*
jedenáctka polotm. - Bon
tmavá dvanáctka-Kopřivnice
patnáctka polotm.-Blučina
pšenice-Svatováclavský, Olomouc
kvasnicová lahvová - Chodovar
čtrnáctka kvasnicová - Krakonoš
"
třešňové - Vrchlabí
višňové-Valášek
kávové- Valášek
mandlové- Valášek
zázvorové- Kunc Hodonín
malinové- Kunc Hodonín
medové- Starotopolčianské /bratia Slováci/
+
komplexně:
underground: lahev - Vítek z Prčice
čep - Joe´s Garage
restaurační: Hastrman, Velký Rybník
klasika: Bakalář, Rakovník
skokan a pionýr: Primátor