K inovaci: skvělý nápad, to tu chybí! Přimlouval bych se však o jednoduší formu: není lehké zjistit o každém pivu použitý slad a poměr sladů, použité kvasinky (velmi důležité!) a druhy použitého chmele (plus poměr: hlávky, granulí a extraktu, a způsob chmelení, atd. Stačilo by mi bohatě subjektivní hodnocení piva čtenáři na stupnici 1 až 9 (1 božské pivo, 9 naprosto nepitelné) a slovní popis barvy, vůně a chuti (co jim to konkrétně připomíná - např. plesnivý hadr,atd.). Dále kde a kdy si ho dali s popisem toho zda čepované nebo v lahvi (s ohledem na datum min. trv.).
K anketě: troufám si hodnotit jen piva vypitá během posledních dvou měsíců vzhledem k brutální nestabilitě chuti českých piv! Delší horizont je neaktuální...Příklad Klášter před rokem jsem ho hodnotil velmi vysoko nyní obcházím obloukem, dále Podkováň to samé, atd. atd. Tedy z poslední doby: 10 Rohozec, 10 tm. Kutná Hora, 11 Rohozec a Bitter Opat, 11 tm. Nymburk a Zlatopramen, 12 Bon Zašová a 12,5 Svijany Kvasničák a Mnichovský Helles z dřevěného sudu Bulovka a překvapivě 12 Dragoun z Litovle (laciné pivo vařené pro síť Plus cena 6,90, ale chutná "draze"), 13 Svijany, 13 tm. Březnice, 13 polotm. Náchod, 14 polotm. Březnice, 16 Náchod, 21 Náchod, 33 U Medvídků. Snažil jsem vybrat vždy jednoho zástupce krom 12, který mi v posl. době cca 2 měsíce chutnal. Dlouhodobě (bohužel v posl. 2 měsících jsem nepil) mi chutná Polička, Hlinsko, Trutnov, Vyškov to celá produkce a dalších xy pivovarů jednotlivá piva namátkou Třeboň 16 kvasnicová, Vojkovice 11, Olomoucký Svatovácl. pivovar 12, atd. atd. Byl by to seznam jako stehno !
Pivu zdar a degustátorům zvlášť!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
K inovaci: skvělý nápad, to tu chybí! Přimlouval bych se však o jednoduší formu: není lehké zjistit o každém pivu použitý slad a poměr sladů, použité kvasinky (velmi důležité!) a druhy použitého chmele (plus poměr: hlávky, granulí a extraktu, a způsob chmelení, atd. Stačilo by mi bohatě subjektivní hodnocení piva čtenáři na stupnici 1 až 9 (1 božské pivo, 9 naprosto nepitelné) a slovní popis barvy, vůně a chuti (co jim to konkrétně připomíná - např. plesnivý hadr,atd.). Dále kde a kdy si ho dali s popisem toho zda čepované nebo v lahvi (s ohledem na datum min. trv.).
K anketě: troufám si hodnotit jen piva vypitá během posledních dvou měsíců vzhledem k brutální nestabilitě chuti českých piv! Delší horizont je neaktuální...Příklad Klášter před rokem jsem ho hodnotil velmi vysoko nyní obcházím obloukem, dále Podkováň to samé, atd. atd. Tedy z poslední doby: 10 Rohozec, 10 tm. Kutná Hora, 11 Rohozec a Bitter Opat, 11 tm. Nymburk a Zlatopramen, 12 Bon Zašová a 12,5 Svijany Kvasničák a Mnichovský Helles z dřevěného sudu Bulovka a překvapivě 12 Dragoun z Litovle (laciné pivo vařené pro síť Plus cena 6,90, ale chutná "draze"), 13 Svijany, 13 tm. Březnice, 13 polotm. Náchod, 14 polotm. Březnice, 16 Náchod, 21 Náchod, 33 U Medvídků. Snažil jsem vybrat vždy jednoho zástupce krom 12, který mi v posl. době cca 2 měsíce chutnal. Dlouhodobě (bohužel v posl. 2 měsících jsem nepil) mi chutná Polička, Hlinsko, Trutnov, Vyškov to celá produkce a dalších xy pivovarů jednotlivá piva namátkou Třeboň 16 kvasnicová, Vojkovice 11, Olomoucký Svatovácl. pivovar 12, atd. atd. Byl by to seznam jako stehno !
Pivu zdar a degustátorům zvlášť!