úvod
homepage

Komentáře

článku: Ležák a Pilsener

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

x, (Jiří.J, 22.06.2007 14:39) celé vlákno | reagovat
Nepovažuji Vás za blbce, ale nesouhlasím s Vámi. To, že se pivo vaří ze čtyř surovin ještě neznamená, že "jen pivo". Tady přece hraje roli skladba sladů, způsob fermentace, chmelení (intenzita, atd.). a PODLE TOHO SE TYTO KATEGORIE VYTVÁŘÍ. Ke Starobrnu, G ad. Souhlasím s Vámi, že tato piva ani já za klasický ležák nepovažuji. To je můj názor. Rovněž je nepiji.
Jinak zcela na okraj. Proč kategorizovat? Třeba stavební slohy?. Pokud by to někoho zajímalo, tak někteří vědci zabývající se lidským myšlením se domnívají, že jeden z jeho základních aspektů je kategoriazce (vytváření kategorií k mentálnímu uchopování světa) doporučuji v tomto punktu vynikající knihu: "Myšlení přírodních národů" od Claude Lévi-Strauss. (to není reklama:-))
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání