úvod
homepage

Komentáře

článku: Čeští pivovarníci hledají výraz pro pivního „someliéra“ – stane se jím pivník?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

jde o osvetu, (honza, 21.06.2007 13:37) celé vlákno | reagovat
Z vlastnich zkusenosti z degustaci, at uz pro ctenare, novinare nebo pro firmy jsem nabyl dojmu, ze jde hlavne o osvetu. Kdyz se lidem rekne, ze budou pit "ale", kde se vari, jakou ma historii atd, maji na dany vzorek jiny nahled jeste nez kdyz se napiji. Rict jim, ted si dame pivo, ochutnaji a nikdy treba o svrchne kvasenych pivech neslyseli, musi nabyt dojmu, ze s tim pivem-ale je neco v neporadku.

Driv to slo u nas prezentovat na stoutech, pac se prodavali tri vzorky- Guiness, Murphy a Beamish. Verim, ze v brzke dobe to bude mozne na pivech weizen - klasicky bavorsky, belgicky (Hoegaarden), berliner weisse(uz jsme o nich u nas psali) a pokud bude tak treba rauchweizen a weizenbock. Pak si myslim, ze kdyz prijdete do restaurace, kde budou tyto 4(nebo i vice druhu) weizeny k mani, bude se hodit nekdo, kdo vam k tomu neco rekne. A nedej Boze, aby tam byl vyber z x poctu bavorskych weizen piv:)))
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání