úvod
homepage

Komentáře

článku: Čeští pivovarníci hledají výraz pro pivního „someliéra“ – stane se jím pivník?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Vysvětlení pro PŽ, (Míra Šmíra, 20.06.2007 13:30) celé vlákno | reagovat
Díky za vysvětlení nepochopení, ale není potřeba, chápete se poměrně snadno. Z vašeho apriori prýštícího pohrdání k českým pivům (a teď i stravě) je negace všeho okolo toho pochopitelná. Článek p.Vacla je o someliérství v CZ. Když se tedy opravujete, že nejste proti pivnímu somelérství, ba právě naopak, tak předpokládám, že je to k tématu článku a tedy k someliérství v CZ. Zatímco v jiném komentáři se negujete:"CZ nepotřebuje pivního someliéra..".
Skutečně jsem k číslovce 300 napsal druhy, omluva, ale s jediným druhem piva také nesouhlasím, např. Pale Ale, Ležák nebo Pšenice z Náchoda určitě nepatří do jednoho druhu. Takový a pár podobných pivovarů by už pomalu someliéra uživil. Je třeba se oprostit od představy CZ pivního someliéra, kterak v hostinci Na růžku pomáhá nad nakládaným hermelínem hostovi s výběrem mezi desítkou a dvanáctkou, zatímco host má dost problémů aby ze sebe vykrkal právě nabyté G vitamíny.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání