úvod
homepage

Komentáře

článku: Čeští pivovarníci hledají výraz pro pivního „someliéra“ – stane se jím pivník?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

ta myšlenka je divná, (Colega, 20.06.2007 10:19) celé vlákno | reagovat
To už můžete "český" pojem someliér nahradit u piva rovnou slovem plivník nebo pilník; bude to stejně libozvučné. Co k tomu říká slovník? * sommelier, m - sklepmistr
* sommelier, m - číšník
a popře snad někdo, že i pivo si zaslouží svého sklepmistra a číšníka? Nikolivek, a proto se ptám (tři sprostá slova doplňte sem) musíte (a jedno sem) zavádět nesmyslné označení k již existujícímu pojmu, který je nám notabene stejně cizí? A jinak souhlas s Donem Carlosem a jeho protestem proti budoucím možným olivrejovaným blbům prodávajícím pěkné řeči o jižních zdech velkováren a přenádherném čase zrání (14 dní v CKT), stydlivé pěně (jak se objevila, tak zmizla) a umu zahraníičního pana senior managera (jednou exnul třetinku pod dvě minuty).
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání