úvod
homepage

Komentáře

článku: Čeští pivovarníci hledají výraz pro pivního „someliéra“ – stane se jím pivník?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

proti vkusu zadny disputat, (Don Carlos, 19.06.2007 13:34) celé vlákno | reagovat
Co se somelieru a jejich znalosti tyce jsem byl vzdycky spis skepticky. Jejich bachorky o pomalem zrani na jiznich svazich, buketu a jiskre mi vzdycky pripadalo mirne receno smesne. Jasne, jedno vino je vyrazne lepsi nez druhe, zalezi na tom odkud je, jak bylo udelano, jak bylo osetrovano atd atd. Ale ty "opicarny" okolo? Ty ja nemusim. A stejne tak je to s pivem. Existuje spousta druhu, chuti, .... To schvaluju, ale pit pivo podle toho jestli jim polevku, rybu, nebo gulas mi pripada uz taky tu "opicarnu". Rad piva ochutnavam, rad o nich diskutuji, rad si k nim nechavam davat odborny vyklad. To ale neberu jako "opicarnu", ale jako rozsirovani pivnich obzoru. Predstava olivrejovaneho "pingla", ktery mi vasnive vypravi o pivu ne z duvodu aby mi rozsiril obzory, ale z duvodu ze je placeny za to co proda, je nejak mimo. Jinak souhlasim s nize uvedenymi prispevky ze v nasich zemepisnych sirkach kde je vetsina restauraci ologovana jednotne je to zbytecne. A tam kde vari neco jineho si umime vetsinou zajit sami. A vetsinou i ten vyklad dostanem. Someliera netreba.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání