úvod
homepage

Komentáře

článku: Čeští pivovarníci hledají výraz pro pivního „someliéra“ – stane se jím pivník?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Pane Žalio, pane Jobánku ..., (Pepa Tureček, 19.06.2007 11:51) celé vlákno | reagovat
Už mi to Vaše opovrhování českým pivem mírně řečeno leze krkem.
Proč se asi u nás Ty Vaše tolik vychvalované druhy piva neujaly? Asi proto, že nám Čechům prostě nechutnají a že by je tady pivovarníci prostě neprodali, zřejmě ani minipivovarníci by se jich nezbavili!
Ano mám rád nefiltrovaný světlý ležák jako vrchol pivovarského umu českých sládků a díky jim za něj! A proč? Protože si můžu dát s chutí i druhý a třetí, což se mi např. u Weizen Bocku (od SP na VPT) v žádném případě nestalo.
Vůbec mi nelákají jiné chutě a víte proč, protože českému naturelu prostě pivo českého typu plně vyhovuje, jsme na něj zvyklí.
A než ho (české pivo) zatracovat, bojujme raději za něj, za zachování jeho co možná nejklasičtější výroby. Buďme hrdi na svůj český ležák.
Nechápu proč k nám tedy jezdí na pivo pořád tolik cizinců, když u nich doma mají na výběr tolik vynikajících druhů piv rozličných typů a chutí.
Už název tohoto serveru Svět piva sice napovídá, že zde bude pohled z trochu globálnějšího hlediska (co ostatně čekat od člověka, který ač Čech, přičichl k pivu až v cizině - nechápu). Dříve jsem se zde dozvěděl plno zajímavostí i o českých pivech, ale současné články mi tak nějak nestojí ani za přečtení, ještě že jsou na českém webu i jiné, dnes pro mě zajímavější, servery...
Škoda Světe piva ...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání