úvod
homepage

Komentáře

článku: Cesta do pivního ráje

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Pivo z dřevěného sudu v ČR - Na Bulovce !, (Zbyněk Holan, 12.06.2007 11:44) celé vlákno | reagovat
Minulý čtvrtek bylo naraženo v P.U.B. - Bulovka 17. A jaké pivo z dřevěného sudu teklo ?? Byl to mnichovský helles 12,6° kvasnicový, který právě v dubovém sudu dozrával. Byl sladší chuti s příjemným dozníváním, kvasnicové vůně a chuti, která pivo krásně zakulacovala - velmi, velmi pitelný ! A barvy matné zlatooranžové. S příjemným řízem - jak já říkám mikrobublinkovatým - a hnaný čím - no ničím - jen samospádem !

No a vy, kteří jste u toho nebyli, nezoufejte !! Čepování z dřevěného sudu by se mělo opakovat tento čtvrtek a také ten další a ten další ...až se z toho stane čtvrteční tradice !!!

Pivu z dřevěného sudu zdar a minipivovaru Bulovka zvlášť !
dodatek, (Lukáš Houska, 11.06.2007 23:10) celé vlákno | reagovat
Jinak samozřejmě díky za (pro neznalé) informacemi překypující článek - aby si snad někdo nemyslel, že jen hledám nedostatky...
inspirace pro ČD, (Lukáš Houska, 11.06.2007 22:58) celé vlákno | reagovat
České dráhy přece už celodenní neomezenou jízdenku taky mají, sice jen na víkendové dny, ale aspoň něco... A shodou okolností pro objíždění pivovarů a různých pivních slavností je to nadmíru užitečná věc.
Kellerbier, (Petr Žalio, 11.06.2007 07:39) celé vlákno | reagovat
Zmiňovaný Mahrs - Kellerbier je typ Ungespundet. Tzn. že pivo záměrně zraje v polootevřených ležáckých tancích. Z piva tak uniká CO2, tudíž nasycení je minimální. Při samospádném čepování z dřevěných soudků, do kterých se většinou toto pivo stáčí, pak přirozeně pivo nemá pěnu. Tudíž není to závada dřevěných soudků ( jak píšete viz: "pěna padá o něco rychleji") ale záměr, který vzniká touto zvláštní technologii výroby piva. U ostatních typů piv, čepovaných z dřevěných doudků, má naopak pivo, kromě lepších chuťových vlastností, i stabilnější pěnu.
Oproti tomu Kellerbier je jiný, samostatný druh piva. Ale některé pivovary, podobně jako Mahrs-Bräu, nabízí Ungespundet, Landbier, Unfiltr. Lager a jiné typy pod obecným názvem Keller Bier, aby tak zjednodušili těm méně zasvěceným, již tak velmi širokou nabídku franckých pivních stylů:)
Vyhledávání