úvod
homepage

Komentáře

článku: Sonda do pivního světa Kréty II.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Black Hill ve Vysočanech, (Petr Buriánek, 22.06.2007 12:33) celé vlákno | reagovat
To Tomáš Maier: Nechci Tě zklamatat, ale Black Hill (zezadu vysočanský radnice) by měl být zrušený. Brácha ve Vysočanech dělá, tak se tam občas stavoval. Měli jim o dost zvednout nájem a tak někdy koncem jara to mělo skončit.
Pivní tácky Mythosu, (Tomáš Semrád, 22.06.2007 10:00) celé vlákno | reagovat
Tome díky, to stejné opětuji i tobě.
Jinak ještě k tomu "borcovi" co mi nechtěl dát pivní tácek Mythosu. To byl takovej mladej "vořežprut", kterej na tom chtěl vydělat, protože asi moc dobře věděl, že bez něj nemám šanci je tam sehnat. A fakt nikde jinde, jenom u něj. Byl to boj kdo z koho. Já kolem té jeho taverny dlouho kroužil a pozoroval cvrkot a přemýšlel jak se k těm táckům dostat. Zkrátka jsem nechtěl odjet s prázdnou. Já když si něco umanu, většinou to dotáhnu...Naštěstí jsem si všiml, že tam má i mladou barmanku, co mu pomáhá a tak už stačilo si počkat na vhodnou chvíli, až se vzdálí, a uhodit kladívkem na hřebíček. To jsi měl vidět jak čučel, když jsem mu jich rovnou deset provokativně ukázal...Já bych mu možná i za ně ty eura dal, ale takto mně to stálo jen pěkný pohled a po řecky poděkování...
Jo Řecko, (Tomáš Maier, 21.06.2007 23:24) celé vlákno | reagovat
Taky se už tam neskutečně těším. Pak dej vědět, zdali Vaši navštívili Rhetymnian Brewery, respektive jestli už tam pan starý má znovu otevřenou restauraci.
Ten člověk, jak Ti nechtěl dát žádnej tácek, musel být fakt podivín, s tím jsem se u Řeků nesetkal, drtivá většina jsou naprosto v pohodě.
Tak mě napadlo, že zase budu muset někdy zajít na Vysočanskou do Black Hillu, už jsem tam přes půl roku nebyl...
A užij si dovču a odpočiň si, ať máš celý rok sílu čelit "těm velkejm"!
mých několik řeckých postřehů, (Tomáš Semrád, 21.06.2007 21:55) celé vlákno | reagovat
Články jsem si po delší době opět přečetl, abych si osvěžil řeckou pivní scénu, načerpal tu správnou řeckou atmosféru a pivního těšení se na další degustace.
Připojím dodatečně něco mých poznámek a zkušeností. Ty namražené masivní sklenice, vesměs s uchem, byly i pro mě dost velké překvapení, na druhou stranu v těch pařácích opravdu pivo v nich člověka osvěží, i když díky nízké teplotě je určitě potlačena chuť. Mythosu však na ní neubrala, to je opravdu výtečné pivo.
Jen doplním, že jak Amstel, tak i Heineken se vyrábějí ve všech, tj. třech tamních pivovarech společnosti Athenian Brewery, v Athénách, Patrasu, Soluně. Když byl ještě předtím na Zakynthosu, tak oba pocházeli z pivovaru v Patra. Na těch mobilních výčepech je většinou právě jen Heinek.
Na Thasosu bylo pivo Alfa k vidění kromě čepované verze i v lahvích a plechovkách.
Pravda někteří řečtí barmani jsou pěkní škrti. Já po jednom chtěl dva čisté neušmudlané tácky Mythosu, které byly pouze k mání jen v této jedné taverně snad z celého ostrova, nikde jinde jsem na ně nenarazil, a to jsem prošmejdil snad vše. Nejdřív mi je dát nechtěl, pak si řekl za jeden 1 euro, když jsem si před ním poťukal na hlavu a odkázal ho do zadnice, urazil se a útrum. Jenomže já si počkal až tam bude místo něj sličná barmanka, a tu jsem zlomil a pak mu škodolibě 10 kousků ukázal....Jinak jsou Řeci většinou velmi ochotní ke všemu.
Každopádně jak Mythos, tak i Vergina mi jsou moc sympatičtí tvarem lahve, žádné NRW ani nové designy, ale poctivá "totalitní" lahev...
U nás na hotelu se Fix Hellas běžně podával, ono asi záleží na kterém jste ostrově, Zorbas byl na Thasosu také běžně dostupný a díky za varování před jeho větším množství.
Jinak jak to tak vidím, německé značky jsou všudypřítomné. Zajímal by mně tvůj názor na Carlsberg, který jsem ochutnal loni na Tenerife, a pocity až zas tak špatné z něj nemám. Rozhodně lepší než Heineken i Amstel. Ve variantě Bock ho také viděl, ale neprubnul, nemohu si pomoct, co má název Amstel je u mně, možná nespravedlivě odsouzeno k zániku....No uvidíme.
A každopádně "Rhodos Magnus Magister" mě teda navnadil, doufám, že ho prubnu!
Rovněž dík za perfektní pivní řecké čtení z jiného ostrova. Zítra se právě z Kréty vrací rodiče, tak jsem zvědav co bude táta říkat. Pro jistotu mám pro něj na neděli u nás doma v lednici schován Kvasar či Moravské sklepní:-)
Alfa nic moc, (Weetek, 11.10.2006 10:46) celé vlákno | reagovat
Díky za pěkný seriál. V Řecku jsem byl na jaře (okolí Soluně), takže můžu doplnit, že Alfa je k dostání i lahvová a není o co stát. V samotné Soluni údajně působí hned několik restauračních pivovarů, resp. restaurací s vlastní výrobou piva, ale neměl jsem čas ani štěstí na ně narazit.
Vyhledávání