úvod
homepage

Komentáře

článku: Nejlepší pivo se vaří na Moravě

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

atd., (Luděk, 07.10.2006 16:53) celé vlákno | reagovat
... Podkováň, Protivín, Třeboň, Chodová Planá, Pelhřimov, Březnice, Benešov, Rakovník, Kutná Hora, Polička, Nymburk...
moravská piva, (jirka, 07.10.2006 13:24) celé vlákno | reagovat
Mají pravdu, Morava vede. Netřeba však zapomnět na Strakonice, Svijany, Ústí nad Labem, Louny, Humpolec, Klášter
PKK, (Jiří Kaňa, 06.10.2006 21:53) celé vlákno | reagovat
Díky, to je ono!
Říkal jsem, že mi to dneska nedocvakává...
PKK, (Luděk, 06.10.2006 17:51) celé vlákno | reagovat
Já si myslím, že jde o Pivovarský klub Karlín...
PKK, (Jiří Kaňa, 06.10.2006 15:02) celé vlákno | reagovat
"Už jsem se tam odnaučil chodit, co je PKK"
Prosím o objasnění zkratky PKK. Dneska mi to nějak nedocvakává. Co to znamená? Strana kurdských pracujících? :-)
Dík.
Díky za tip, (Zbyněk Holan, 06.10.2006 13:04) celé vlákno | reagovat
Ahoj Romane! Děkuji za tip, na Vaňkovu galerii v Praze jsem úplně zapomněl! Už jsem se tam odnaučil chodit, co je PKK. Občas ještě zajdu do Lázeňské ul. a k Medvídkům, ale u Vaňka jsem nebyl tak dva roky! Musím to napravit. S tou točenou Holbou Premium si mi moc nepomohl, je jasné, že Hanušovice a okolí...ale potřebuji vědět přesně hospodu/restauraci. Pohybuji se v Šumperku, Rapotíně, Velkých Losinách, atd. v Hanušovicích také, ale hospůdku s 12kou jsem nenašel. Dříve bývala v hotelu Praděd ve Velkých Losinách, ale když jsem tam jel naposledy bylo zavřeno, tak jsem ostrouhal.

P.S. jestli si vzpomeneš, tak jsme se naposledy, co jsme se viděli, domlouvali, že mi přivezeš lahvinku piva Bon nebo dvě (to jsem ještě nevěděl, že tam budeš ředitelem!). A že si dáme spicha na Bulovce. Jak to vidíš? Měj se a díky.
Holba Premium, (Otakar, 06.10.2006 13:03) celé vlákno | reagovat
Já jsem pil naposledy Holbu Premium loni v červenci v Králíkách. A souhlasím s tím, co se napsalo: Na rozdíl od Šeráku si Preimum svoji výbornou chuť drží !

V moji pivní kariéře je to druhý případ, kdy se dříve oblíbené pivo zhoršilo. Prvním byl třeboňský Regent. Začátkem 90.let super, cca od roku 1998 už nic moc. I když v posledních letech mi připadá už zase podstatně lepší.
http://pivarisobe.cz/blog/, (Myrek, 06.10.2006 10:21) celé vlákno | reagovat
Zkusme se scházet nejenom na Světu piva. Třeba se to čapne :-)
To Zbyněk, (Roman Holoubek, 05.10.2006 15:37) celé vlákno | reagovat
Zbyňku, předem Tě po dlouhé době zdravím.

Dám Ti tip kam zajít na točenou Holbu Premium - do Hanušovic a blízkého okolí přece! Psal jsi: Budu vděčný za tip kam na ní, ať je to kdekoli!! - tak jej máš.
Jinak, když jsem pobýval v Praze (už dlouho jsem nebyl), tak pan Vaňek v Holešovicích tam lahvového měl stabilně.

A musím se přidat k Tvým názorům. Také mě nedávno vypitý Šerák moc neštimoval - a to mám Hanušovické rád.
Srdeční záležitost, (Zbyněk Holan, 05.10.2006 14:41) celé vlákno | reagovat
Musím předeslat, že Šerák je moje srdeční záležitost, proto mě současný stav tolik trápí!!! Na něm jsem začínal, byl můj první...

k Otakarovi: jsem rád, že to není jen můj pocit, domorodci z okolí Hanušovic si to totiž nechtějí připustit a nekriticky ho hájí a o mém postřehu se nechtějí vůbec bavit......ta charakteristika je hořkost (u točeného tam pořád je, u lahvového je jiná - nevyvážená - dle mého je to přihořčená 10ka!!!)

k Martinovi Štrosovi: to je "standardní situace" obyčejní konzumenti zmasírovaní reklamou vydají za dražší pivní sodovku... více peněz než za kvalitnější 11ku, 12ku - jiných kvalitních pivovarů. Když pak vidím jak se tam válí dobré pivo - přepadá mě lítost. Ale co nadělám? Snažím se šířit osvětu všude, kde mohu, ale stejně většinou narazím na hluché uši!

k JA: nevím, nevím, myslím, že tam proběhli nějaké změny. Ale jak to cítím já: Holba Classic (10ka) je srovnatelná jak s Litovlí Classicem (10ka) tak Zubrem Classicem (10ka). Šerák (už není ležák pozor na to - na láhvi je napsáno - světlé výčepní pivo, Moravan jakbysmet i Zubr Gold!!!) chuťově dost zaostává za Moravanem (litovelská 11ka) a Zubrem Gold (přerovská 11ka) - ten jsem ale 8 měsíců nepil - takže nemám poslední chuťovou stopu. Holbu Premium už jsem nepil minimálně rok! Nikde ji nemohu sehnat, vůbec se nevyskytuje ani lahvová natož točená. Budu vděčný za tip kam na ní, ať je to kdekoli!! Ale má paměť mi uchovává vzpomínku, že Premium bylo pořád stějně dobré jako dříve - tzn. výtečná 12ka, Litovel 12ka také super a Zubr také. Další postřeh je, že lahvový Šerák je jiné pivo než točený!!! (nejsem z těch, co si myslí, že točené je vždy lepší, naopak!) tudíž je to závažný postřeh, to se týká období zhruba od předpředloňska, kdy Šerák lahvový výrazně zlevnil!!! Můj odhad je následující: Classic a Šerák lahvový se dělá v CKT, možná HGB. Šerák točený a Premium - spilka/sklep. Musím však ještě znovu otestovat Premium točené a lahvové současně s lahvovým a točeným Šerákem!

k Zdeňkovi Matouškovi: také jsem zažil ten šok na počátku letošního léta!!! Málem jsem upadl...místo piveček z mých oblíbených pivovarů - Krušovice! Byl jsem zdrcen!

Dej Bůh štěstí a Bůh ochraňuj Holbu od zlých úmyslů!!!

Ó Pivní stane na Strašnické! Kdeže loňské sněhy jsou?, (Zdeněk Matoušek, 05.10.2006 12:55) celé vlákno | reagovat
Loni i předloni byl jedním z míst s nejlepším pivem v Praze Pivní stan u stanice metra Strašnická. Prakticky non-stop byly na čepu Zubr 10, Holba 11, Litovel 12, černé a jako bonus Maestro. Stan praskal ve švech. Léto, jak má být. Copak se asi zvrtlo, že letos patří stan Krušovicím?
to Zbynek Holan, (JA, 05.10.2006 09:47) celé vlákno | reagovat
co ja vim, tak v Hanusovicich pouzivaji klasickou spilku pro hlavni kvaseni vsech piv. A CKT uzivaji jen jako lezacke tanky, a to z toho duvodu,ze zhruba 2/3 kapacity lezackych tanku ve sklepe jsou zelezobetonove a jejich zivotnost uz davno skoncila. Podle poslednich informaci co jsem mel, Holba Premium se dela klasickou metodou, a je jen otazka, kolik Seraku je vyrobeno ve sklepe nebo CKT. Desitka pochazi jen z CKT.
Bass International Brewers :-), (Myrek, 05.10.2006 05:40) celé vlákno | reagovat
Jo, ulítnul jsem. Správně je samozřejmě Interbrew Central European Holding B.V. Smysl ale zůstává. Jen bych dodal, že jejich produkce bývá ještě docela pitelná.
něco k Zubrovi, (Martin Štros, 04.10.2006 21:55) celé vlákno | reagovat
U nás v pražským Kauflandu se v červnu objevil poprvé Zubr Gold. Za 8,70. Můžu vám říct, že takový ležák jsem v životě neviděl. Pod slovem ležák myslím to, jak LEŽEL v basách. Mám pocit, že jsem byl snad skoro jediný, kdo si ho tam koupil. Měl trvanlivost do 4.9. , ale ještě v půlce září (TŘI MĚSÍCE PO PŘIVEZENÍ) tam bylo minimálně 50% dodávky, asi přes 20 bas. (už prošlé). Koncem září už jsem tam Zubra neviděl... Holt prorazit s takovou značkouv Praze není vůbec lehké, tohle pivo bylo levnější než Gambáč, ale nikoho nezaujalo.
Chuť Šeráku, (Otakar, 04.10.2006 17:23) celé vlákno | reagovat
Velmi mě zaujal příspěvek Zbyňka Holana. Mám totiž naprosto stejný dojem! Šerák pro mě byl od poloviny devadesátých let jedním z nejlepších českých piv a jedním z magnetů Jesenicka. S jeho konzumací mám spojené zejména překrásné "nádražky" v Šumperku a Hanušovicích.
Cca před dvěma lety mi najednou začal připadat mnohem méně dobrý, byť určitá charkteristická chuť zůstala zachována.
to:Myrek, (kezur, 04.10.2006 17:01) celé vlákno | reagovat
souhlas!!!
BASS, (Martin, 04.10.2006 15:35) celé vlákno | reagovat
Myrek měl evidentně na mysli Inbev.
Litovel ano, Šerák? to se divím, (Zbyněk Holan, 04.10.2006 11:17) celé vlákno | reagovat
Teď o víkendu jsem byl v kraji kolem Olomouce, kde lze všechny tyto piva ochutnat, ať točená nebo lahvová. S výsledkem u Litovle naprosto souhlasím u Zubra také, ale Šerák?....nyní je to pouze stín toho čím býval, byť jeho výstav roste! Šerák piji pravidelně při mých návštěvách od roku 1991. Vždy válcoval chutí jak Zubra tak Litovel. Pak se situace začala vyrovnávat, Litovel a Zubr šli nahoru. A nyní jednoznačně Šeráka potažmo celou Holbu předběhli. Jak Moravan (litovelská 11ka), tak Zubr Gold (Přerovská 11ka) jsou mnohem lepší než Šerák, který nyní řadím k velmi průměrným pivům (a to jsem ho měl tak rád!). Nechci spekulovat, ale zajímalo by mě od kdy užívají v Holbě CKT a zda pivo vaří metodou HGB, což by mnohé vysvětlovalo (zhoršení chuti Šeráku sleduji již dva roky, možná už 3). V článku je sice psáno, že mají spilku, ale to se netýká Holby, pokud mě paměť neklame, viz starší články!!! Určitě ne pro Šerák. Nebo se mýlím???

P.S. pro Myrka: jaké pivovary u nás vlastní BASS ??
Severomoraváci, (Pivař, 04.10.2006 10:54) celé vlákno | reagovat
byli vždy dobří , dříve Nošovice, později i Ostravar. Nyní tam myslet nemohou, jinak dostanou padáka , urychlí to příchod horších.Přerováci držte se v kvalitě, aby byla síla na kopanec, až přijde někdo na námluvy.
Ať se zamyslí ...?, (Myrek, 04.10.2006 09:04) celé vlákno | reagovat
... Pivní banditi ze SABu, Bindingu (Krušovic) a BASSu se můžou popadnout za nos. Ale oni to stejně neudělají a budou dál vařit a expedovat mrtvé patoky, které pouze připomínají pivo. Masivní nátlak na reklamou ohlupené spotřebitele jim zajišťuje trvalý prodej a nestydatý profit. Škoda každé koruny, kterou utratíte za produkty hrobařů tradičního českého pivovarnictví.
12
Vyhledávání