Děkuji panu Žaliovi za jeho podrobný detailní popis a rozbor některých černohorských piv. Dokonalá senzorická analýza.
Na hodnocení piv z produkce pivovaru Černá Hora jsem nijak nenaléhal, pouze mne zajímalo z důvodu toho, že jsem v tomto pivovaru působil (to se asi dá pochopit) a měl jsem a stále k němu mám určitý kladný vztah, za druhé můj požadavek vyplynul z níže rozvinuté diskuse na základě příspěvku vašeho "kolegy". Pokud někdo vystoupí s veřejnou kritikou čehokoli, musí počítat, že vzniknou dotazy těch, jež s ní nesouhlasí a on by ji měl dokázat obhájit. Nebo se mýlím?
Mimochodem já ještě původně zmínil i pivovar Dalešice a vyjádřil jsem se pochvalně i o jeho produktech (nikoli jen ČH), avšak i v jeho případě jsem byl rovněž upozorněn, že to už dávno není dobrý pivo, a proč už to není dobrý pivo (viz např. mostecký sládek a bla, bla, bla). Primárně mi tedy o Černou Horu nešlo, nicméně je zcela lidsky normální a pochopitelné, že když byl člověk na něčem osobně zaangažován, pak ho názory na tu konkrétní věc zajímají mnohem více, intenzivněji, což vy ale asi moc nechápete z pozice hledače, vám ta vazba jaksi chybí, a pokud byste pracoval v nějakém pivovaru, jehož by se třeba týkala podobná kritika, zřejmě byste na to reagoval stejně a rovněž.... I takto je potřeba se na toto dívat, z opačného pohledu. Já váš názor respektuji, avšak s ním nesouhlasím, a to zcela s tvrzením, že pivo z pivovaru ČH je jedním z nejhorších piv u nás, to je dle mého názoru neobjektivní tvrzení, nezlobte se na mě. Já si myslím, že z průmyslových pivovarů, působících na našem trhu, patří produkty tohoto pivovaru k chuťově nejzajímavějším (záměrně nepíši nejlepším, poněvadž toto se nedá změřit....), a samotný pivovar se snaží tuzemský trh neustále něčím obohacovat, jak jsem to osobně i poznal, snaha je to dělat opravdu poctivě (jo a ve sklepě žádné brambory nemají, to jen pro vaši představu). Druhá věc je, že to nemusí vždy a všem vyhovovat. Ale ukažte mi jediné pivo na světě, které chutná všem, takové neznám!.
Na základě vašeho hodnocení jsem si včera "odskočil" na dvě černohorské 12 a narozdíl od Vás si pošmákl. Pěna hned neopadla, v aroma stopy po sladu a chmelu, kořenovou zeleninu jsem viděl na protějším stole, kde si jeden dával mrkvový salát, dobře pitelné pivečko, nic těžkého, svěží a správně řízné. Díky Vlasto Zedku za to jak ji dobrou vaříš!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Na hodnocení piv z produkce pivovaru Černá Hora jsem nijak nenaléhal, pouze mne zajímalo z důvodu toho, že jsem v tomto pivovaru působil (to se asi dá pochopit) a měl jsem a stále k němu mám určitý kladný vztah, za druhé můj požadavek vyplynul z níže rozvinuté diskuse na základě příspěvku vašeho "kolegy". Pokud někdo vystoupí s veřejnou kritikou čehokoli, musí počítat, že vzniknou dotazy těch, jež s ní nesouhlasí a on by ji měl dokázat obhájit. Nebo se mýlím?
Mimochodem já ještě původně zmínil i pivovar Dalešice a vyjádřil jsem se pochvalně i o jeho produktech (nikoli jen ČH), avšak i v jeho případě jsem byl rovněž upozorněn, že to už dávno není dobrý pivo, a proč už to není dobrý pivo (viz např. mostecký sládek a bla, bla, bla). Primárně mi tedy o Černou Horu nešlo, nicméně je zcela lidsky normální a pochopitelné, že když byl člověk na něčem osobně zaangažován, pak ho názory na tu konkrétní věc zajímají mnohem více, intenzivněji, což vy ale asi moc nechápete z pozice hledače, vám ta vazba jaksi chybí, a pokud byste pracoval v nějakém pivovaru, jehož by se třeba týkala podobná kritika, zřejmě byste na to reagoval stejně a rovněž.... I takto je potřeba se na toto dívat, z opačného pohledu. Já váš názor respektuji, avšak s ním nesouhlasím, a to zcela s tvrzením, že pivo z pivovaru ČH je jedním z nejhorších piv u nás, to je dle mého názoru neobjektivní tvrzení, nezlobte se na mě. Já si myslím, že z průmyslových pivovarů, působících na našem trhu, patří produkty tohoto pivovaru k chuťově nejzajímavějším (záměrně nepíši nejlepším, poněvadž toto se nedá změřit....), a samotný pivovar se snaží tuzemský trh neustále něčím obohacovat, jak jsem to osobně i poznal, snaha je to dělat opravdu poctivě (jo a ve sklepě žádné brambory nemají, to jen pro vaši představu). Druhá věc je, že to nemusí vždy a všem vyhovovat. Ale ukažte mi jediné pivo na světě, které chutná všem, takové neznám!.
Na základě vašeho hodnocení jsem si včera "odskočil" na dvě černohorské 12 a narozdíl od Vás si pošmákl. Pěna hned neopadla, v aroma stopy po sladu a chmelu, kořenovou zeleninu jsem viděl na protějším stole, kde si jeden dával mrkvový salát, dobře pitelné pivečko, nic těžkého, svěží a správně řízné. Díky Vlasto Zedku za to jak ji dobrou vaříš!