Karel Čapek kdysi řekl, že kritik je člověk, který píše o tom, jak by umělecké dílo vytvořil on sám, kdyby to uměl. A recenze má velmi blízko ke kritice. Abych něco takového já sám dokázal napsat, tak bych toho musel ještě hodně sestudovat, zejména pak co se týče sběratelství. Pouze jsem knihu hodnotil z hlediska odborné pivní veřejnosti, mezi kterou se počítám. Jméno Čeňka Zíbrta mi samozřejmě není neznámé, ale vzhledem k tomu, že jsem další souvislost neobjevil (respektive jsem po nich ani nepátral), tak jsem to radši nezmiňoval.
Přece jen bych si za takřka pětistovku představoval kvalitnější počtení. Nedá mi to nezmínit zde taky poměrně novinku ze zhruba stejné branže s názvem Pražské hospody od Slavomíra Ravika (488 stran!). Stojí 99 Kč a Zíbrtova kniha ji kvalitativně nesahá ani po kotníky.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Přece jen bych si za takřka pětistovku představoval kvalitnější počtení. Nedá mi to nezmínit zde taky poměrně novinku ze zhruba stejné branže s názvem Pražské hospody od Slavomíra Ravika (488 stran!). Stojí 99 Kč a Zíbrtova kniha ji kvalitativně nesahá ani po kotníky.