Pivo jako přípitek?,
(Michal Procházka, 29.08.2006 23:39)
celé vlákno | reagovat
Souhlasím s hlavní myšlenkou článku, osobně jsem asi schopen rozlišit stěží stupně piva, a možná jestli má hostinský špinavé trubky nebo pivo natočil rychle.
Dovolil bych si však oponovat myšlenku "piva jako aperitivu". Nejde o to, že je to něco podřadného, ale pivo se prostě nehodí, protože aperitivu se nepije půl litru, a i třetinka je vlastně docela hodně. Já jsem pivař, ale pivo bych si prostě jako aperitiv nedal, raději něco sladkého nebo ostřejšího... To podle mě není znak nekultury k pivu. Tak bych označil stav, kdy si piv dám deset. Od třetího se rozlišení chuti rapidně snižuje... :-)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Dovolil bych si však oponovat myšlenku "piva jako aperitivu". Nejde o to, že je to něco podřadného, ale pivo se prostě nehodí, protože aperitivu se nepije půl litru, a i třetinka je vlastně docela hodně. Já jsem pivař, ale pivo bych si prostě jako aperitiv nedal, raději něco sladkého nebo ostřejšího... To podle mě není znak nekultury k pivu. Tak bych označil stav, kdy si piv dám deset. Od třetího se rozlišení chuti rapidně snižuje... :-)